Menu

Izrael i Hamas dogovorili dvodnevno produljenje primirja

ZAGREB - Zahvaljujući posrednicima Izrael i Hamas za dva dana produljili su razdoblje bez sukoba u Gazi, dok su obavljene nove razmjene talaca i zatvorenika.
Samo nekoliko sati prije isteka prekida vatre između Izraela i Hamasa dvije strane su uz posredovanje Katara i SAD-a dogovorile dvodnevno produljenje pauze u sukobu. Prije produljenja dvije strane obavile su još jednu razmjenu. Hamas je na slobodu pustio 11 talaca među kojima trogodišnje blizanke, dok je Izrael oslobodio iz zatvora 33 Palestinaca, navodno 30tero djece i tri žene. Tijekom sljedeća dva dana Hamas se obvezao osloboditi još 20 talaca. Izrael je već odredio 50 osoba za puštanje u novom valu razmjene, a navodno bi sve tgrebale biti žene Tijekom jučerašnjeg dana kamioni s humanitarnom pomoći i gorivom nastavili su ulaziti u pojas Gaze gdje je stanje pogoršalo kišno i hladno vrijeme.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam