Menu

Problem s ilegalnim otpadom u Svetoj Nedelji riješit će se na trošak grada

ZAGREB - Nakon brojnih upita građana s područja Svete Nedelje, odnosno križanja Svetonedeljskog Brega i Starog Puta zbog problema s ilegalnim odlagalištem otpada, stanovnici tog dijela grada konačno mogu odahnuti. Nakon našeg upita, reagirali su iz Upravnog odjela za opće poslove i najavili rješavanje tog problema već u ponedjeljak na trošak grada.
Naime, riječ je o prostoru na kojem su stanovnici dugi niz godina odlagali otpad u za to predviđene spremnike, no bez obzira na upozorenja i kamere, otpad, često i glomazni se tamo dovozio i ilegalno. Kako bi se taj problem riješio, stanovnici tog dijela Svete Nedelje su dobili svoje spremnike, zajedničke kante su uklonjene, no to nije spriječilo pojedince da i dalje tamo dovoze i odlažu otpad koji se u posljednje vrijeme samo gomilao i nije se odvozio.

Stanovnici Svetonedeljskog Brega su se susreli i s prijetnjama od strane onih koji su nastavili dovoziti otpad na prostor koji za to više nije predviđen. Na upit komunalnim službama kako će se taj problem riješiti, do danas nisu dobili konkretan odgovor.

U nastavku imamo pisano obećanje Grada Svete Nedelje.

"U suradnji s koncesionarom za odvoz otpada uklonjeni su zajednički kontejneri te su podijeljeni pojedinačni spremnici svim korisnicima koji su u evidenciji davatelja usluge imali status - zajednički korisnici. Zatražili smo ponudu za sanaciju te će se u ponedjeljak 10.06. sanirati otpad s lokacije. Sanacija se vrši s profesionalnim strojem - grajferom, a iznos sanacije plaća se iz proračuna Grada Svete Nedelje. Uz pomoć koncesionara smo pokrenuli i terensku provjeru korisnika usluge odvoza miješanog komunalnog otpada koja iziskuje vrijeme. Time će se detektirati i zadužiti sve neregistrirane korisnike kako bismo smanjili mogućnost ponavljanja istih radnji. Također, na navedenoj lokaciji u ponedjeljak postavljamo prometne stupiće i žardinjere. Nadamo se da će uz pomoć ovih aktivnosti građani odlagati otpad na propisane načine kako bismo zajedno očuvali okoliš. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju", poručili su iz Grada Sveta Nedelja.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam