Menu

Početkom srpnja ULTRA Europe Festival slavi svoju jubilarnu desetu godinu održavanja

SPLIT - Kako proteklih devet ljeta, tako i ovoga Split ponovno otvara svoja vrata svim partijanerima i ljubiteljima elektronske glazbe. Početkom srpnja ponovno će se održati Festival ULTRA Europe, a ova godina je ipak posebnija zato što festival slavi svoju jubilarnu desetu godinu održavanja. Već tradicionalno se održava u Splitu, nakon čega kreće destinacijsko putovanje prema Braču, Hvaru i Visu.

Ljeto, more i elektronska glazba i ove će godine biti dobitan spoj za deseto izdanje ULTRA Europe festivala koji, kako naglašavaju organizatori, ponosno nosi epitet jedinstvenog destinacijskog glazbenog festivala i doživljaja u cijelom svijetu.

Da je ULTRA Europe jedan od najvećih i najznačajnijih festivala ne samo u Europi, nego i u svijetu potvrdio je i Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji je naglasio kako značaj festivala, osim u svijetu glazbe, leži i u turističkoj promociji samog grada:

‘‘Sigurno da je ULTRA utjecala na razvoj turizma u Splitu u jednom gradu koji je postao prava turistička destinacija i koji je preobrazio Split u jednu destinaciju visoke kvalitete, raznolike turističke ponude, raznolikog smještajnog kapaciteta i pozicionirao je na svjetsku turističku kartu.‘‘

Glavno lice koje stoji iza ULTRA-e, Joe Bašić istaknuo je kako je prošle godine festival posjetilo više od 160 tisuća ljudi, a ovaj je jubilej najavio kao najveće izdanje do sada.

‘‘Mi imamo ove godine osam od top 10 najboljih dj-ova u svijetu. Povratak Armin van Buuren koji je bio DJ koji je označio prvu godinu 2013., Hardwell, Martin Garrix, Afrojack, DJ Snake. Pripremaju iznenađenje, raditi će neke stvari koje će biti samo u čast deset godina ULTRE.‘‘

Ipak, dok se mnogi zabavljaju za vrijeme trajanja festivala, gradske službe i brojne radnike čeka izazovno vrijeme.

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja:

‘‘To je veliko izazovno vrijeme za naše službe, hitna pomoć svake godine odrađuje intervencije, bude dosta intervencija, bude izazovno vrijeme. Mislim da su se oni navikli i izvježbali i ULTRA Europe Festival je uveliko donijelo za profesionalizaciju svih naših službi, a profesionalizaciju naravno i svih vlasnika apartmana, turističkih djelatnika. Mnogo toga je ULTRA doprinijela gradu Splitu i Splitsko - dalmatinskoj županiji.‘‘

Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Antonio Kuzmanić pozvao je sve posjetitelje na odgovorno ponašanje.

‘‘Skupa s organizacijskim timom došli smo do promocije da svi gosti koji dođu na ULTRA festival da poštuju ovaj grad, da poštuju našu ostavštinu. Jer nije ULTRA samo ULTRA, nego je i cijeli doživljaj što dođete u Grad Split.‘‘

Osim uobičajene ULTRE, publici će biti pruženo i posebno izdanje festivala, Destination ULTRA Europe koje vodi na put od Splita, Brača do Hvara i Visa.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam