Menu

Dubrovnik domaćin Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama: Stvaranje Globalnog foruma regulatornih mreža

DUBROVNIK - Dubrovnik će utorak i srijedu biti domaćin Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama: Stvaranje Globalnog foruma regulatornih mreža koja se održava u organizaciji s Agencijom za elektroničke medije i UNESCO-a. Događaj je to koji će osobno ili virtualno okupiti dionike iz različitih područja i mreža povezanih s ovom tematikom kako bi istražili ključne izazove i prilike u upravljanju digitalnim platformama. Riječ je o prvom okupljanju nacionalnih i regionalnih regulatornih mreža iz 20-tak zemlja diljem svijeta, zajedno s predstavnicima digitalnih platformi i civilnog društva.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac najavio je konferenciju za Media servis.

"Otvara se Međunarodna konferencija o upravljanju digitalnim platformama i izgradnja Globalnog Foruma mreža. Konferencija je organizirana u suradnji između UNESCO-a i Agencije za elektroničke medije pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske."

Popovac je dodao o čemu će se razgovarati na spomenutoj konferenciji, s obzirom da je za njezin početak simbolično izabran datum 18. lipanj kada obilježavamo Svjetski dan borbe protiv govora mržnje.

"Razgovarat će se naročito o problemu govora mržnje, ali jednako tako razgovarat će se i o upravljanju digitalnim platformama te stvaranju globalnog odgovora na informacijski poremećaj."

Konferenciju će otvoriti ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ravnatelj Agencije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, Tawfik Jelassi, zamjenik glavne direktorice UNESCO-a za komunikacije i informacije. Goste će pozdraviti gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te glavna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay, koja će se nazočnima obratiti video porukom.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam