×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1856

Menu

Branimirova ostaje bez poznatog zida

ZAGERB - Branimirova ulica od jutros je bez poznatog zida sa grafitima.

Bilo je govora da će na tom mjestu HŽ izgraditi novi zid, no kako doznajemo to nije u planu jer bi obnova zida bila preskupa. Iz HŽ infrastrukture Ivan Kartelo
Simbol urbane kulture grada i jedan od njegovih zaštitnh znakova, srušen je jutros a na njegovo mjesto zasad su postaljeni jumbo plakati. Zidu dužine preko 200 metara i visine 3 metra koji je postavljen između između pomoćnih zgrada željeznice i jedne od najprometnijih zagrebačkih ulica već duže vrijeme prijeti rušenje.



Bilo je govora da će na tom mjestu HŽ izgraditi novi zid, no kako doznajemo to nije u planu jer bi obnova zida bila preskupa



.





"Dakle zbog procjene da je moguće urušavanje zida zbog narušene statike, krenuli smo s njegovim rušenjem u dužini od 153 m. Postojeći dio betonskog zida koji će se rušiti bit će zamijenjen metalnom ogradom," objasnio nam je Ivan Kartelo iz HŽ-a.



Zid je na tom mjestu bio od 1987. kada je oslikan povodom Univerzijade, oslikavao se još dva puta 1999. godine u sklopu akcije suzbijanja zloporabe droga te 2010. na inicijativu Muzeja ulične umjetnosti.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam