Menu

Đurić: ‘Radio u koronakrizi opravdao povjerenje građana’

ZAGREB - Istupajući u ime komercijalnih radijskih postaja, govoreći o važnosti radija za demokraciju i društvo, stručnjaci iz Udruženja europskih radija (AER) naglašavaju činjenicu da je upravo radio medij kojem se najviše vjeruje. Na ispitu zrelosti i vjerodostojnosti posebno se dokazao posljednjih mjeseci, ističe član izvršnog odbora Udruženja europskih radija (AER) i kreativni konzultant AGI-ja Luka Đurić.
Da radio uživa najveće povjerenje građana u Europi nije novost. ‘Status najvjerodostojnijeg radio ima već godinama i tu leži, između ostalog, njegova snaga. Bez povjerenja nema ni kvalitetnog odnosa s publikom. Zahvaljujući jasnim pravilima te uredničkoj neovisnosti, standardima i etici radio doprinosi očuvanju demokracije, prenosi provjerene vijesti i štiti slušatelja od štetnih sadržaja, senzacionalizma i lažnih vijesti, a što predstavlja sve veći problem današnjeg društva,’ poručuje Đurić. Da na vrhu, po pitanju povjerenja u medije, nema promjena pokazalo je i posljednje izvješće - Trust in media koje je objavila Europska radiodifuzijska unija (European Broadcasting Union, EBU).

Prema njemu radio ostvaruje najbolje ocjene u 24 od 33 promatrane zemlje, odnosno u njih 73%, a u toj grupi zemalja nalazi se i Hrvatska. Vrijednost radija posebno dolazi do izražaja u nesigurnim vremenima. U AER-u sa zadovoljstvom napominju da se i tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa dokazao kao brz i vjerodostojan izvor informacija.

‘Radijski medij pokazao je svoju snagu i važnost u ovoj krizi istodobno zabavljajući i informirajući građane. Kao odgovor na situaciju, uvođeni su specijalni sadržaji i pokrenute brojne akcije pomoći i podrške. Diljem Europe radio je reagirao promptno i prilagodio se postojećim uvjetima, ali ne na uštrb kvalitete programa. Opravdao je povjerenje građana’, zaključuje Luka Đurić, kreativni konzultant AGI-ja.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam