Menu

Mihael Furjan iz Plive novi je predsjednik HUP-a

ZAGREB - Na izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika HUP-a u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. Za predsjednicu Nadzornog odbora HUP-a izabrana je Manuela Šola, osnivačica i direktorica agencije Komunikacijski laboratorij, a za članove Nadzornog odbora Zdravko Plazonić direktor Petasona i Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa. Za članove novog Izvršnog odbora HUP-a izabrani su: Darko Markotić, član Uprave Ine, Kristian Krpan, direktor MCZ-a, Renato Radić, predsjednik Uprave Prima namještaja, Mislav Balković, suosnivač i dekan Visokog učilišta Algebre, Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a, Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca.
“Hvala svima na podršci, prvi puta u HUP-u imamo izbore održane na ovaj način, s mnogo kandidata i transparentno te koristim priliku čestitati svima koji su danas izabrani u Izvršni i Nadzorni odbor. Ja vjerujem u HUP kao najveću snagu hrvatskog gospodarstva, a našu snagu crpimo iz članstva, tisuća članova, 200.000 zaposlenika i 30 granskih udruga. Svi zajedno imamo priliku da HUP učinimo još boljim. Naša svrha je jednostavna: želimo jače hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno stvarati, investirati i poslovati. Želim vas podsjetiti i na naše temeljne vrijednosti: to je prije svega odgovornost. Obveza je da budemo odgovorni prema našem društvu i budućim generacijama. Drugo su kompetencije. Želimo da odluke u društvu budu donesene na temelju znanja i stručnosti. Treća je solidarnost. Trebamo biti i solidarni sa svim članicama u HUP-u, a posebno prema slabijima i onima kojima treba pomoć. Želio bi da budemo i brzi i agilni. Ako je sve pod kontrolom, nismo dovoljno brzi. Želim da brzo reagiramo i borimo se za naše interese aktivno. Iz prošlosti treba učiti, no oni koji previše gledaju u retrovizor, riskiraju da se zalete u zid koji je pred njima. Moramo biti ljubazni i prije svega onakvi kako su nas naši roditelji učili. HUP vidim kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren. HUP se treba približiti članstvu, želim da se u budućnosti više informacija daje članovima i pozdravljam sve promjene u tom smjeru. Također moramo imati jasan stav koji ćemo otvoreno izražavati kroz Izvršni odbor, ulogu predsjednika, direktora i profesionalce u HUP-u. Predsjednik je samo prvi među jednakima. Pred nama je da jasno razvijemo ciljeve i strateški smjer u kojem idemo, kako bismo bili najbolji prikaz onoga što Hrvatska može dati”, poručio je Furjan.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam