Menu

Antena Zagreb provela veliko glazbeno istraživanje: Što publika želi slušati?

ZAGREB - Nakon nedavnog velikog istraživanja glazbenih preferencija publike, Antena Zagreb od ponedjeljka kreće s bitno osvježenom glazbenom rotacijom. Detalje nam je otkrio njezin direktor i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Barišić.
Antena Zagreb uistinu svira stvari koje voliš. Na tom tragu redovito osluškuju bilo publike, a nedavno su proveli i veliko glazbeno istraživanje. ‘U online istraživanju ukupno je sudjelovalo 500 slušatelja, s tim da je ono organizirano u dva kruga, a u svakom je svoje preferencije iskazalo njih 250. Testirano je više od 800 pjesama’, otkriva nam Barišić.

U istraživanju su sudjelovali slušatelji iz Zagreba i Zagrebačke županije, odnosno s koncesijskog područja Antene Zagreb.

‘Iza nas je golem posao analiziranja mnoštva podataka koje smo dobili tijekom istraživanja. Brojke uvijek treba staviti i u kontekst, utvrditi preferencije, ali i trendove. Samo zaokružena cjelina može biti kvalitetna podloga za kreiranje glazbenih lista.’

Kako publika diše, odnosno što želi slušati od aktualne glazbene ponude, doznat ćemo vrlo skoro na Anteni - najslušanijem zagrebačkom radiju poznatom po tome što nam donosi aktualne hitove koji sviraju i u svjetskim metropolama.

‘Osvježena glazbena rotacija već je spremna za ponedjeljak, a novi sweeperi samo daju naslutiti što nas čeka od idućeg tjedna’, tajnovit je Barišić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam