Menu

Mobilna aplikacija – prozor u multimedijalni radijski svijet

ZAGREB - Skidanje aplikacije omiljenog radija u Hrvatskoj je uzelo maha, otkriva nam radijski strateg i predsjednik Uprave AMM Global Instituta Ivan Jurić-Kaćunić.
Besplatne mobilne aplikacije najslušanijih radija u zemlji dostupne su slušateljima već godinama, ali posljednjih nekoliko postale su hit.

‘Ovaj trend je bio očekivan i potican od strane tržišnih lidera, a sada se potvrđuje da smo na vrijeme reagirali i rezultati nisu izostali. Preuzimanje besplatnih mobilnih aplikacija radija naočigled ubrzava i čini značajan dio online slušanja.’ Iza radijskih lidere već su višegodišnja ulaganja u razvoj aplikacija.

‘Od prvih aplikacija radija do danas napravljeni su veliki pomaci. Nekad je to bila isključivo platforma za slušanje radija, a sada je i prostor za interakciju, za slušanje izdvojenih dijelova programa na zahtjev, mjesto na kojem imamo pristup multimedijalnom sadržaju te radijske postaje, vijestima iz glazbenog svijeta ili zajednice.’

Proširena ponuda uglavnom podrazumijeva i dodatne glazbene kanale.

‘Većini korisnika prvi je izbor slušanje radija uživo, ali radijska industrija je već otišla u smjeru diverzifikacije glazbene ponude u vidu posebnih kanala.’ Na taj način radio je svom slušatelju stavio na raspolaganje posebno kreirane glazbene liste koje mu mogu odgovarati u različitim prilikama ili raspoloženjima. Povremeno bilježimo slučajeve i posvećivanja kanala određenoj osobi, danu ili događaju, na određeni rok. Uzimajući u obzir ponudu, ali i dizajn aplikacija vodećih radijskih postaja u zemlji one ne zaostaju za najboljim primjerima u svijetu.

‘U radijskoj industriji, kao i svakoj drugoj, važno je pratiti trendove, ali se ne smije postati njihovom žrtvom. Aplikacija se kreira prema vlastitom slušatelju, njegovim potrebama i interesima. Vlastita, unique rješenja su svakako dobrodošla.’

Cilj je slušatelju pružiti iznadprosječni doživljaj.

‘Mobilna aplikacija nam je omogućila da uklonimo ograničenja po pitanju lokacije i vremena i da slušatelju na jednome mjestu otvorimo puno širi, multimedijalni radijski svijet’, zaključuje temu Jurić-Kaćunić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam