Menu

Zašto slušamo FM radio? Odgovori se počinju mijenjati

ZAGREB - Zbog glazbe, uobičajeni je odgovor na pitanje iz naslova. Odgovor je to koji je najčešće na ili u vrhu, ovisno o rasponu ponuđenih odgovora. Međutim, istraživanje iz Sjeverne Amerike pokazuje novi trend o kojem smo razgovarali s vodećim radijskim strategom, predsjednikom Uprave AMM Global Instituta Ivanom Jurić-Kaćunićem.
Zašto FM/AM radio? To pitanje godinama se postavlja u SAD-u i Kanadi u okviru Techsurvey istraživanja (Jacobs Media). Evo kako se odgovaralo ove godine.

Dakle, za ljubitelje radija personality je ispred glazbe. I nije to prvi put, što znači da već možemo govoriti o trendu.

Što stoji iza ovog trenda pitali smo radijskog stratega Ivana Jurića-Kaćunića.

‘Američko tržište ima svoje specifičnosti i dijelom u tome možemo tražiti razloge. Međutim, činjenica je i da radio danas djeluje u iznimno kompetitivnom audio okruženju u kojem je glazba dostupna putem niza platformi, ali radio je i dalje iznimno slušan, kako u Hrvatskoj i cijeloj Europi, tako i u SAD-u.

S vremenom postaje sve očiglednije da je radio više od glazbe, a njegove komparativne prednosti na audio tržištu prostor su daljnjeg ulaganja i razvoja. Pritom nikako ne smijemo zanemariti ni važnost glazbe’, odgovara Jurić-Kaćunić.

Jedna od prednosti radija je stalna komunikacija s publikom. ‘Radijski DJ-evi tu su u prvom planu. Oni su jedna od krucijalnih karika koje čine razliku. Talentirani pojedinci strateški su resurs i mi u AMM Global Institutu posvećeni smo razvoju njihovih talenata, pa tako i u slučaju DJ-eva. Pokrenuli smo i AGI-jev DJ praktikum u okviru kojega dajemo prilike mladim ljudima da se pripreme za te pozicije u suvremenoj radijskoj industriji.’

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam