Menu

Vlada prihvatila Nacrt prijedloga zakona o obrazovanju odraslih

ZAGREB - Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila Nacrt prijedloga zakona o obrazovanju odraslih, kojim je predviđeno 300 milijuna kuna za obrazovanje 30.000 odraslih do 2026. godine. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs objasnio je ključne promjene koje donosi novi Zakon.

"Jedna od najznačajnijih promjena koje se uvode u ovom zakonu, to je financiranje cjeloživotnog obrazovanja i obrazovanja odraslih putem vouchera i to za one programe koji su usklađeni s potrebama gospodarstva. Time će se osigurati da svaka osoba koja zbog nedostatnih vještina ne može pronaći zaposlenje ili joj u nedostatku vještina prijeti gubitak zaposlenja dobije priliku da se dodatno obrazuje uz financiranje ili sufinanciranje od strane države."

Također, predviđa se uključivanje niskokvalificiranih odraslih osoba u cjeloživotno učenje te uvođenje sustava osiguravanja kvalitete rada ustanova za obrazovanje odraslih. Ministar je dodao kako je Hrvatska u obrazovanju odraslih na 3,5%, dok je prosjek Europske unije 10,8%.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam