Menu

Fina objavila podatke o broju ovrha na novčanim sredstvima poslovnih subjekata

ZAGREB - Financijska agencija objavila je podatke o broju ovrha na novčanim sredstvima poslovnih subjekata i potrošača na dan 31. srpnja 2021. godine. Između ostalog, u priopćenju stoji kako je u srpnju "u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano 2,3% poslovnih subjekata manje nego u prethodnome mjesecu".

"Zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. srpnja 2021. godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano je 15.025 poslovnih subjekata, što je za 352 poslovna subjekta ili 2,3% manje u odnosu na lipanj 2021. g. Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, evidentiran u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 4,4 milijarde kuna (glavnica), što je za 11,8 milijuna kuna (0,3%) manje u odnosu na lipanj", stoji u objavi.

"U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje, zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. srpnja 2021. g., evidentirano je 242.626 potrošača, što je za 0,6% više nego u prethodnom mjesecu. Dug potrošača iz osnova evidentiranih u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 17,9 milijardi kuna (glavnica), što je za 2,0% više nego u lipnju ove godine", istaknuto je u priopćenju Financijske agencije.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam