Menu

BDP narastao za 16,1% u odnosu na isto tromjesečje lani

ZAGREB - Prema danas objavljenim podacima DZS-a, u drugome kvartalu 2021. zabilježen je izuzetno visok godišnji rast BDP-a od rekordnih 16,1% (u odnosu na drugi kvartal 2020.), što je značajan rast, prema trenutnim podacima Eurostata, 5. najbolji među članicama EU-a (iza Španjolske, Francuske, Mađarske i Italije) te uz Mađarsku najbrži rast među zemljama središnje i istočne EU.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju za 16,1 posto u odnosu na isto tromjesečje 2020, objavio je Državni zavod za statistiku. Riječ je o najvećem rastu od 1996. godine, od kada Državni zavod za statistiku prati te podatke. Rast BDP-a u drugom tromjesečju 2021. u odnosu na istotromjesečje prethodne godine u najvećoj je mjeri prouzročen povećanjem osobne potrošnje i izvoza roba i usluga.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam