Menu

Hrvatska ponuda zdravstvenog turizma predstavljena na EXPO 2020 Dubai

DUBAI - U sklopu Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai, u hrvatskom paviljonu održana je specijalizirana poslovna radionica „Full of well being“ na temu zdravstvenog turizma.
Riječ je o radionici koju je organizirala Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te uz podršku Hrvatske gospodarske komore povodom tjedna „Health&Wellness“.

Na radionici je sudjelovalo 15ak rvatskih predstavnika pružatelja usluga zdravstvenog turizma, stručnjaka iz raznih područja medicine, farmaceutike, stomatologije te spa i wellness industrije.

Svoju ponudu predstavili su nositelji međunarodnih certifikata, dobitnici prestižnih nagrada te vodeći hrvatski subjekti po implementaciji određenih medicinskih postupaka.

„Zdravstveni turizam je proizvod koji u Hrvatskoj ima jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju, a ova specijalizirana poslovna radionica bila je jedinstvena prilika za dodatnim jačanjem potražnje usluga zdravstvenog turizma. Naime, hrvatski poslovni subjekti su predstavili svoju ponudu zdravstvenog turizma, razmijenili iskustva i dogovorili buduće suradnje s gotovo 50 partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Bahreina, Omana, Rusije i Indije. Uz nove poslovne suradnje i projekte, očekujemo da će sudjelovanje naše zemlje na EXPO-u u Dubaiju pozitivno utjecati i na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako ponuda zdravstvenog turizma u globalnim okvirima bilježi kontinuiran rast potražnje.

„Hrvatski poslovni subjekti u segmentu zdravstvenog turizma na najvećoj svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju predstavili su svoje usluge potencijalnim partnerima i kolegama iz međunarodnog okruženja te ujedno i predstavili pogodnosti koje Hrvatska nudi turistima kada je riječ o zdravstvenom i wellness turizmu, ali i ono važnije, otvorili put novim ulaganjima i investicijama u cjelogodišnji turizam Hrvatske. Zdravstveni turizam jedan je od najbrže rastućih oblika turizma u svijetu te jedan od vodećih motiva turističkih putovanja posljednjeg desetljeća. Ponuda zdravstvenog turizma u Hrvatskoj danas obuhvaća kompleksan skup pružatelja usluga wellnessa, lječilišnog i medicinskog turizma. S obzirom na sve predispozicije, ali i sredstva na raspolaganju, u razdoblju pred nama zdravstveni turizam želimo dodatno ojačati, snažnije brendirati te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju zdravlja“, poručio je državni tajnik Tonči Glavina.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam