Menu

Uoči Svjetskog dana radija održava se 5. HRF - Radio i kreativna ekonomija

ZAGREB - Povodom Svjetskog dana radija, koji se obilježava 13. veljače, tradicionalno se održava 5. Hrvatski radijski forum, ove godine na temu - Radio i kreativna ekonomija koji počinje u 12 sati u hotelu Esplanade. 5. HRF se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića. U ime organizatora potpredsjednik Udruge Hrvatskog radijskog foruma Luka Đurić najavio je 5. HRF za Media servis, koji je prije svega istaknuo, da je nakon industrije igara, koja je jedina zabilježila rast u vrijeme pandemije koronavirusa, radio iduća grana kreativnih industrija koja je ukupno zabilježila najmanji pad.

''Posebno važnim se pokazao i odnos kojeg radio ima sa svojim slušateljima, a koji je prije svega temeljen na povjerenju i emociji. Širenje dobrih vibracija kroz glazbu i razgovor rezultiralo je izrazito pozitivnim reakcijama slušatelja koji se sada, mogu to slobodno tako reći, još više druže s radijem'', rekao je Đurić.

5. HRF i ove će godine okupiti predstavnike Ministarstva kulture i medija, Vijeća za elektroničke medije, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Odašiljača i veza, HDS ZAMP-a i Hrvatske glazbene unije, članove akademske zajednice te predstavnike društvenog, političkog i gospodarskog života RH.

Tradicionano će se dodijeliti priznanje i medaljon 'Nikola Tesla' za poseban doprinos identitetu, pluralizmu i razvoju hrvatske radijske industrije.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam