Menu

Paić za MS: Shvatili smo da su event i glazbena industrija motor razvoja i vezane za turizam

ZAGREB - Event industrija definitivno je najpogođenija pandemijom koronavirusa, a jučerašnjim paketom mjera pomoći zbog rasta cijena energenata Vlada će smanjiti PDV na cijene ulaznica s 25 i 13 na 5 posto. Predsjednik Udruge glazbenih managera i organizatora (MIO) Branko Paić za Media servis je istaknuo da je jako zadovoljan ti potezom vladajućih.

"Ovo je velika stvar jer će svim kolegama biti puno jednostavnije u budućnosti funkcionirati. Susjedne zemlje u imale puno povoljniji PDV na ulaznice od nas, tako da se dio koncerata i velikih događaja odolijevao van granica Hrvatska. Hrvatska je uvijek bila prepoznata kao velika koncertna destinacija. Cijela glazbena industrija je bila izuzetno vezana uz turizam'', rekao je Paić.

​Naglasio je da je event i glazbena industrija motor cjelokupnog razvoja, ali da pravi oporavak očekuju tek 2023. godine kada bi se u Hrvatskoj mogli organizacijski puno jednostavnije realizirati veliki koncerti, festivali i slični događaji i da se ta industrija vrati na predpandemijsku razinu.

"Tek smo možda zadnjih godinu, dvije i mi sami postali svjesni značaja i snage cijele ove industrije do kraja. Kad je tih događaja nestalo vidjeli smo koliko su bili bitni za sve nas, pogotovo za cijelu glazbenu industriju koja je sad bitno vezana uz turizam'', zaključio je Paić.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam