Menu

Green Future konferencija 9. i 10. lipnja, cilj razmjena znanja o zelenoj tranziciji

ZAGREB - Green Future konferencija održat će se 9. i 10. lipnja u Splitu. Glavna tema konferencije je održivi razvoj, odnosno tehnologije i javne politike kojima možemo postići cilj o energetskoj neutralnosti do 2050. godine. 
Događanje spaja poduzetnike i kreatore politika na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini s ciljem što bolje podrške inovacijama i njihovoj što bržoj i široj praktičnoj primjeni. Na konferenciji će biti predstavljena inovativna tehnološka rješenja i primjeri dobre prakse javnih politika koja potiču razvoj i primjenu takvih rješenja u svrhu podizanja kvalitete života i postizanja globalnih i EU ciljeva po pitanju održivog razvoja.

"Zelena tranzicija iznimno je važna u kontekstu turizma", rekla je rekla je PR i marketing menadžerica za tajlandsku turističku zajednicu Laura Stater. 

"Prekomjerni turizam je napravio štetu - jaz između siromašnih i bogatih se povećava. Važno je vidjeti kako odgovoriti na takve izazove. Održivost je dugotrajan proces i zato na događaju kao što je Green Future konferencija trebamo nadahnuti jedni druge i pronaći načine kako potaknuti zajedničko razumijevanje održivosti i početi djelovati odmah.”

Konferencija će ujedno pružiti priliku da naučimo što sve zelena tranzicija uključuje, kako tehnologija može pomoći i koji su izvori financiranja namijenjeni za tu svrhu. Ono što Green Future konferenciju čini posebnom je upravo činjenica da se na jednom mjestu okupljaju i donositelji politika i tehnološke kompanije koje razvijaju rješenja i proizvode koji su komplementarni tim istim politikama, a nije izostavljen ni aspekt ponašanja, odnosno psihologije ljudi koji će u bitnom morati promijeniti svoje navike kako bismo uspjeli ostvariti cilj o energetskoj neutralnosti, a što u obzir moraju donijeti i donositelji odluka i tehnološki sektor.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam