Menu

U Rovinju predstavljen 1. GinIstra Festival

ROVINJ - U rustikalnom ambijentu restorana Kantinon u Rovinju danas je predstavljen 1. GinIstra Festival koji će se održati u petak, 30. rujna, u bijeloj sali Academie Banquet.
Važnost manifestacije istaknuo je organizator Igor Franković.

„Htio bih naglasiti da je na ovom Festivalu naglasak na istarskim proizvođačima i samom destilatu te činjenici da svi zajedno kroz ovakva događanja možemo pridonijeti valorizaciji istarskih proizvoda i samih proizvođača. Na 1. GinIstri održat će se i panel rasprava te zanimljiva radionica pa će se i kroz taj edukativni dio manifestacije dodatno istaknuti značaj proizvodnje gina u Istri.“

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Ezio Pinzan, naglasio je da je riječ o događanju koje će biti vjetar u leđa istarskim proizvođačima.

„Vjerujemo da će proizvodnja ginova, ali i ostalih jakih alkoholnih pića rasti, da će se mladi okušati u ovoj proizvodnji, da će to biti jedan prepoznatljivi brend u Istarskoj županiji i da ćemo, osim mora i sunca, svima onima koji dođu u Istru moći ponuditi kvalitetne proizvode.“

Vrijednost promocije gina kao dodatne turističke ponude istaknuo je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rovinja-Rovigno, Emil Nimčević.

„S obzirom na to da je Rovinj romantičan grad, želja je bila spojiti romantično piće s imidžem našeg Grada te vjerujemo da ćemo upravo kroz ovakav Festival produžiti turističku sezonu. Vjerujemo da će oni koji budu željeli doći vidjeti ovaj festival imati priliku probati ono najbolje što Istra ima, a to su upravo ovi ginovi koji će biti na samom festivalu."

Dakle, svi koji se odluče doći na 1. GinIstru, zaista će imati priliku probati ono najbolje što Istra nudi u tom segmentu, a to su upravo ginovi naših istarskih proizvođača koji će se predstaviti na Festivalu“, izjavio je Nimčević. Predsjednik Komisije za ocjenjivanje Kristijan Damijanić osvrnuo se na kvalitetu istarskih ginova koja je potvrđena prilikom nedavno održanog uzorkovanja i ocjenjivanja ususret 1. GinIstri.

"Na ovogodišnje natjecanje je pristiglo ukupno 18 uzoraka istarskih ginova koji su bili podijeljeni prema kategorijama te su tako i ocijenjeni, a komisiju su sačinjavali vrsni stručnjaci s područja prehrambene tehnologije, sommelierstva i enologije."

Moram napomenuti da je ocjenjivačka Komisija potvrdila da svojom kvalitetom istarski ginovi mogu stati uz bok mnogim drugim svjetskim proizvođačima ginova“, poručio je Damijanić. Rezultate ocjenjivanja doznat ćemo na 1. GinIstri jer je za 17:15 sati u petak zakazana dodjela plaketa i priznanja najbolje ocijenjenim proizvodima.

"Pozivam sve da dođu u petak na 1. GinIstru, da budu dio povijesti jer mogu reći da mi proizvođači sudjelujemo na puno ocjenjivanja i događanja, no ovo je do sada najbolje pripremljena, odlično marketinški predstavljena i dizajnom besprijekorna manifestacija."

Također, u ime istarskih destilera moram zahvaliti organizatorima što su nam dali priliku da predstavimo našim ljudima, ali i gostima, 'što to mali čovik radi i proizvodi' i veselimo se tome da će posjetitelji naše proizvode moći kušati na 1. GinIstri!“, zaključio je Marko Fabić iz destilerije Sempervivum. Dodajmo i da je manifestacija koncipirana na način da posjetitelji mogu kupiti GinIstra čašu po cijeni od 100 kuna u što su uključena tri pića, a čašu ne moraju kasnije vratiti, već im ostaje za uspomenu.

Nakon toga, za svako sljedeće piće potrebno je kupiti BON po cijeni od 30 kuna za jedno piće. Događanje će biti popraćeno i zabavnim programom pa će tako dobru atmosferu kreirati Jazz Duo Impressions, Mateo Pilat i DJ So Chic feat. Ivan Sugar. Podsjetimo za kraj, 1. GinIstra održat će se u petak, 30. rujna, od 16 do 24 sata u bijeloj sali Academie Banquet u Rovinju.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam