Menu

HNB: Financijska imovina hrvatskih kućanstava nadmašila 600 milijardi kuna

ZAGREB - Na kraju drugog tromjesečja 2022. ukupna financijska imovina kućanstava iznosila je 601 milijardu kuna što je 1,2% više nego na kraju prethodnog tromjesečja, dok je u razdoblju od godine dana financijska imovina kućanstava porasla za 38 milijardi kuna, navodi se u novom Statističkom priopćenju HNB-a o statistici financijskih računa za drugo tromjesečje 2022. Priopćenje HNB-a prenosimo u nastavku:
" Najveći doprinos rastu financijske imovine ima rast gotovine i depozita koji čine 49,9% ukupne financijske imovine kućanstava. Financijske obveze kućanstava povećale su se na 164 milijarde kuna, što je porast od 2,4% u odnosu na ožujak 2022. Ova kretanja rezultirala su povećanjem financijske netovrijednosti sektora kućanstava na 437 milijardi kuna što je 0,8% više nego na kraju ožujka 2022."
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam