Menu

JANAF nastavlja s rekordnim poslovanjem i u prvom kvartalu 2023. godine

ZAGREB - Trend rasta prihoda i ostvarivanje rekordnih poslovnih rezultata JANAF d.d. nastavio je i u prvom kvartalu 2023. godine što potvrđuju danas, 28. travnja 2023. godine objavljeni financijski izvještaji za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2023. godine.
JANAF d.d. je u prvom kvartalu 2023. godine ostvario ukupne prihode od 35,8 mil. eura koji su veći za gotovo 40% od ostvarenja u prvom kvartalu prethodne godine. U promatranom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 18,5 mil. eura i neto dobit u iznosu od 15,1 mil. eura, koje su veće za gotovo 70% od prošlogodišnjih. U prva tri mjeseca ove godine rasli su i prihodi od temeljne djelatnosti Društva, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata te iznose gotovo 35 mil. eura, što je povećanje od 38% od ostvarenja prethodne godine. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 71% prihoda od temeljne djelatnosti, a zbog većeg prihoda od transporta nafte za inozemne kupce, ovaj segment porastao je za 47% u odnosu na ostvarenje u istom razdoblju 2022. godine.

„Snažan rast prihoda i odličan financijski položaj, JANAF nastavlja i u 2023. godini, nakon dvije uzastopne godine iznimno uspješnog poslovanja. Ovi rezultati potvrđuju stratešku viziju aktualne Uprave u razvoju JANAF-a prema suvremenoj energetskoj kompaniji budućnosti i to u okolnostima najizazovnijim od osnivanja. Imamo financijsku snagu i spremni smo za ulaganja u projekte koji će diverzificirati poslovanje te time osigurati održivost i u budućnosti“, istaknuo je predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić.

JANAF je jedno od najuspješnijih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj. Rekordni rezultati poslovanja potvrđuju odlučno upravljanje kompanijom unatoč brojnim nepovoljnim okolnostima u kojima smo očuvali ugled u poslovnoj zajednici. JANAF je danas pozicioniran kao ključna transportno-skladišna infrastruktura u osiguravanju energetske neovisnosti i dobavnog pravca energentima za Europsku uniju, čime smo potvrdili položaj nezaobilaznog partnera u energetskom sektoru“, naglasio je član Uprave Vladislav Veselica.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam