Menu

GFC 2023: Održiva budućnost kreće iz Splita

SPLIT - Međunarodni i domaći tehnološki lideri, znanstvenici i kreatori javnih politika Split će 1. i 2. lipnja pretvoriti u centar zelene tranzicije.
Drugo izdanje Green Future konferencije će, prema najavama, uživo pratiti gotovo 1000 posjetitelja, a četrdesetak govornika će raspravljati o pametnim gradovima, digitalizaciji, financiranju zelenih projekata, novim zelenim tehnologijama, e-mobilnosti, održivom turizmu te ostalim temama u fokusu Europe i svijeta.

„Cilj nam je pružiti platformu za okupljanje ključnih ljudi iz javnog i privatnog sektora čije odluke utječu na živote svih nas. Fokusirani smo na nove tehnologije i promjene koje one mogu potaknuti na najvišim instancama,“ poručio je Ognjen Bagatin, jedan od organizatora konferencije.

Među četrdesetak potvrđenih govornika je i Detria Williamson, marketinška stručnjakinja koja je prikupila preko 6 milijardi dolara kapitala za tvrtke kao što su IDEO, Emirates Airlines, Discovery Channel i Accenture:

„Prema mom iskustvu, iz fuzije različitosti odlazite s boljom, promišljenijom i inovativnijom idejom. Zato sam bio uzbuđena zbog Green Future konferencije, jer sam prepoznala kako je njezin cilj okupiti različite ljude, velike i male tvrtke, predstavnike vlasti i znanstvenike. To je ključ i jedva čekam doći u Split.“

Na GFC 2023 Split stiže i Sébastien Pellion, voditelj društvenog utjecaja i održivosti u Glovu, čiji je tim usredotočen na stvaranje društveno odgovornog modela rasta:

„Na Green Future konferenciji planiram govoriti o putu koji Glovo prolazi prema održivosti, za koji se nadam da će inspirirati i motivirati druge. Kroz događaje poput ovih možemo surađivati i dijeliti ideje, radeći zajedno prema zelenijoj i održivoj budućnosti za sve.“ U sklopu konferencije će se ponovno održati natjecanje za startupe, s bogatim nagradama za najbolje eko-ideje i tehnologije. „Imamo prijave iz cijeloga svijeta tako da ćemo u Splitu upoznati poduzetnike čija kreativna rješenja možemo primijeniti sami, ali i govornike iz tvrtki koje su realizirale projekte poput nebodera dizajniranih kao vertikalnih šuma ili električnih brodova prihvatljivih cijena,“ poručio je Marijan Čipčić, jedan od suorganizatora te naglasio kako će fokus biti na inovativnim tehnologijama i konkretnim rješenjima.

Dobitnik glavne nagrade prošle je godine bio talijanski startup Must Had, čija je misija ubrzati tranziciju prema održivoj modi, prodajom odjeće visoke kvalitete, nastale od višaka modne industrije:

„Kao međunarodnom startupu, pobjeda nam je omogućila predstavljanje projekata mnogim ljudima čiji je fokus na održivosti i kružnom gospodarstvu. Samo sudjelovanje na konferenciji, bilo je izvrsna prilika za rast, zahvaljujući mogućnostima umrežavanja i pristupa tehničkim alatima za poboljšanje naših sposobnosti,“ rekao je Eugenio Riganti, suosnivač Must Hada.

Na GFC dolaze i bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, Andrius Bičeika, partner u REVOLUT-u, osnivač RENTLIO-a Marko Mišulić, poznati poduzetnik Jan de Jong te mnogi drugi predstavnici poslovne elite i javnog sektora.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam