Menu

Primorac za MS najavio drugo izdanje knjige "Forenzična analiza DNA: Interdisciplinarni pristup"

ZAGREB - Drugo izdanje knjige "Forenzična analiza DNA: Interdisciplinarni pristup" predstavit će se u ponedjeljak u auli Sveučilišta u Zagrebu u 12 sati. Knjigu su uredili Dragan Primorac i Moses Schanfield, a Primorac je za Media servis predstavio drugo izdanje.

"Ta knjiga obuhvaća nekoliko dijelova. Onaj koji je nama iznimno zanimljiv uključuje sve radnje, predradnje i tehologije u otkrivanju počinitelja kaznenog djela. S druge strane, koristimo analizu tragova koristeći najnaprednije tehnologije poput sekvenciranje sljedeće generacije, bioterorizam je jedna od tema, kao i forenzička mikrobiologija, analiza DNA na uzorku životinjskog i biljnog podrijetla. Iznimno je zanimljivo područje gdje pokrivamo forenzičku fenotipizaciju, na temelju biološkog traga doći do opisa kako izgleda počinitelj kaznenog djela."

Istaknuo je da će se u ponedjeljak održati prva prezentacija knjige izvan granica SAD-a. Prijevod knjige na hrvatski jezik će krenuti za otprilike šest mjeseci, potvrdio nam je Primorac. Ideja za knjigu se rodila prije 15-ak godina, a cilj je bio, ističe, na jednom mjestu obuhvatiti sva znanja iz forezničke znanosti koja bi bila dostupna policajcima, pripadnicima vojske, državnog odvjetništva i pravosuđa.

"Taj ideja se generirala od strane niza ljudi s kojima surađujem više od 25 godina. Knjiga je postala simbol moderne forenzike u SAD-u, pogotovo iz područja analize DNA. Kada je cijelo prvo izdanje rasprodano, jedan od najvećih američkih nakladnika CRC Press Taylor & Francis zamolio nas je da idemo s drugim izadnje. Bilo mi je iznimno važno jer moj život i je između SAD-a i Hrvatske, a na ovaj način brendiramo našu domovinu."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam