Menu

Sutra u Splitu počinje „najzeleniji“ tech&business događaj godine

SPLIT - Green Future konferencija, koja će u Splitu okupiti više desetaka poslovnih ljudi, znanstvenika, ministara, gradonačelnika i aktivista iz cijeloga svijeta, kreće sutra u 10 sati u splitskom HNK. Raspravljat će se zelenim tehnologijama, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja te financiranju zelenih projekata.

„Svi koji će sljedeća dva dana biti u Splitu imaju zajednički cilj, a to je održiva budućnost u kojoj, kao društvo, generacijama poslije nas, ostavljamo bolji planet od onog koji smo zatekli“, poručio je Marijan Čipčić, jedan od organizatora konferencije.

Nakon spektakularnog prvog izdanja, koje je uživo pratilo oko tisuću posjetitelja, ove godine će u hramu splitske kulture, među ostalima, govoriti Sébastien Pellion iz Glova, bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, Andrius Bičeika iz REVOLUT-a, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i mnogi drugi.

„Poseban izazov, ali i zadovoljstvo nam je organizirati ovakav događaj, svjetskog značaja u Splitu. Promjene koje želimo potaknuti nisu jednostavne, zahtijevaju interdisciplinaran pristup i umrežavanje svih dionika društva, od poduzetnika, preko javnih službenika do aktivista. Samo zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti budućnost kakvu želimo“, istaknuo je Tomislav Buljubašić, suorganizator Green Future konferencije.

​Posebna prednost Green Future konferencije upravo je okupljanje predstavnika javnog i privatnog sektora iz cijeloga svijeta čime se osigurava jedinstvena platforma za upoznavanje suvremenih tehnologija i primjera dobre prakse vezanih uz temu koja je univerzalno prihvaćena kao najvažnija preokupacija današnjice.

„Gotovo dvije trećine EU fondova su vezane uz zelene tehnologije i tranziciju. Gradovi, županije, tvrtke i udruge koje žele biti u korak s vremenom to su prepoznale i zato imamo izvrstan globalni odaziv na Green Future, jer budućnost dolazi, pripremili se mi ili ne“, rekao je Ognjen Bagatin, suorganizator konferencije.

​Tech-event koji se ne propušta prepoznali su brojni partneri i sponzori, poput Infobip-a, OTP banke, Matercarda, Ericssona Nikola Tesla, e.on-a, HBOR-a, IMC-a, Schneider-a i EY-a. Imamo mnoštvo ideja i inovativnih proizvoda koji se tiču održivosti, okoliša, energije i mobilnosti. Dobro je za naše ljude da vide što drugi imaju reći, a isto tako i mi imamo znanje koje je relevantno u svjetskim razmjerima - naglasio je Dean Marušić iz kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Dodajmo kako će poslije oba dana konferencije, u četvrtak i petak navečer, biti organiziran after-party, kao izvrsna prilika za umrežavanje ključnih donositelja odluka.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam