Menu

Laurent Simons posjet Hrvatskoj završio u Rimac automobilima

ZAGREB - Laurent Simons, dječak genije koji je u našoj domovini od subote, jučer je završio svoj posjet Hrvatskoj. Zadnji dan iskoristio je na najbolji način, posjetom Zagrebu u kojem je svjedočio vrhunskim znanstvenim i tehnološkim inovacijama dvaju velikih proizvodnih pogona, sve u organizaciji udruge Nikola Tesla Network.

U jutarnjim satima posjetio je ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc Radovana Fuchsa s kojim se gotovo sat vremena zadržao u razgovoru o hrvatskom obrazovnom programu kao i o mogućnostima koje se u Hrvatskoj nude za vrijeme doktorata. Također pričali su o Laurentovim planovima za daljnju edukaciju kao i o tome gdje se vidi u budućnosti. Nakon razgovora s ministrom posjetio je impresivan Končarov Laboratorij za velike električne strojeve i pogone gdje ga je primio ravnatelj dr.sc. Dalibor Filipović Grčić. Ravnatelj ga je proveo kroz laboratorij i pokazao mu instrumente za mjerenje provodljivosti i izdržljivosti različitih materijala kao i brojne mogućnosti koje ovaj pogon nudi a koje su ostavile utisak na mladog znanstvenika. Dan su završili posjetom poznatoj tvornici automobila Rimac, gdje je pogledao proces proizvodnje automobila kojim je ostao fasciniran, a tim posjetom završilo je i njegovo putovanje. Mladi Laurent iz trodnevnog putovanja hrvatskom nosi samo najljepše uspomene te je obećao kako će se u našu domovinu vrlo brzo vratiti.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam