Menu

U organizaciju HUP-a održan okrugli stol o ključnim izazovima hrvatskog turizma

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održan je okrugli stol pod nazivom “Ključni izazovi hrvatskog turizma?” nakojem se raspravljalo o ključnim problemima s kojima se suočava turistički sektor u Hrvatskoj, s posebnim fokusom na strukturu smještajnih kapaciteta.
Govoreći o izazovima današnjice, glavna direktorica HUP-a Irena Weber poručila je da treba djelovati po pitanju turističkog smještaja, a evo i njihovog prijedloga kako.

"Dakle mi cijelo vrijeme argumentiramo da treba izjednačiti porezni tretman dohotka i da treba izjednačiti porezno optrećenje dohotka, ako se on ostvaruje iz plaća, odnosno iz nesamostalnog rada i dohotka koji se ostvaruje iz iznajmljivanja nekretnina, apartmana i kuća".

​Govoreći o rastu cijena, što smještaja ili sladoleda na obali, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić predstavio je rezultate njihovog istraživanja. Ono se odnosi na realno stanje cijena smještaja u hotelima, turističkim naseljima i kampovima, koje uspoređuje cijene u špici sezone u Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.

"To istraživanje je pokazalo, po deset objekata iz sve te tri kategorije, da ni u jednoj nismo najskuplji, niti najjeftiniji i mislim da je to dobar pokazatelj i dobra vijest za hrvatski turizam, jer zašto bi mi trebali biti najjeftiniji".

Razina cijena odraz je kontinuiranog dizanja kvalitete hrvatske turističke ponude, a ta pozicija priliči našem turizmu, ističe Ostojić i dodaje kako uvijek ima onih kojih koji će neopravdano dizati cijene. Po njemu je izazov broj jedan u hrvatskom turizmu struktura smještajnih kapaciteta u našoj zemlji, zbog kojeg bi u špici sezone neki kreveti ipak mogli ostati nepopunjeni.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam