Menu

U lipnju više noćenja turista u komercijalnom smještaju nego lani

ZAGREB - U komercijalnim smještajnim objektima u lipnju 2023. ostvareno je 2,7 milijuna dolazaka i 13,2 milijuna noćenja turista, što je za 2,8 posto više dolazaka i za 0,9 posto više noćenja turista nego u lipnju prošle godine, izvijestili su iz Državnog zavoda za statistiku.
Najviše noćenja čak 93,1 posto činili su strani turisti, a 6,9 posto domaći. Najviše dolazaka i noćenja tursti iz Njemačke, potom Austrije, Slovenije, Poljske, Češke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Najviše noćenja u lipnju ostvareno je u skupini Odmarališta i slični objekti za kraći odmor i to 6,2 milijuna, slijede noćenja ostvarena u skupini Kampovi i prostori za kampiranje, i potom hoteli i sličan smještaj.

Domaći turisti najviše su noćenja ostvarili u Crikvenici potom u Zagrebu, Biogradu na Moru, Malom Lošinju i Puli. Stranci su najviše birali Rovinj gdje je ostvareno 679 tisuća noćenja u lipnju. Slijede noćenja u Dubrovniku, Poreču, Medulinu i Umagu.

Trećina noćenja turista u lipnju 2023. ostvarena u Istarskoj županiji, na drugom mjestu je s gotovo upola manje ostvarenih noćenja Splitsko-dalmatinska županija.

Gledano prvih šest mjeseci 2023. u komercijalnim smještajnim objektima ostvareno je 6,4 milijuna dolazaka i 24,0 milijuna noćenja turista, što je porast dolazaka za 17,3 posto i porast noćenja turista za 10,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2022.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam