Menu

Rendeli Vejnzović o Women’s Weekendu: Morali smo napraviti konferenciju u kojoj će žene igrati glavnu ulogu

RIJEKA - Drugi Women’s Weekend održava se u ožujku, u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti i Art kvartu, povodom Dana žena, a posvećen je jačanju ravnopravnosti. “Sanjam o vremenu kada će netko biti uspješan, bez obzira na to je li žena ili muškarac. Društvo u tome treba pomoći ženama, a inspirativna ženska priča je ujedno i najbolja inspiracija drugim ženama” - glavna je poruka koja je poslana kao najava nadolazeće konferencije.
"Ravnopravnost i osnaživanje žena nam je u fokusu. Zato nas veseli dolazak nekih od najzanimljivijih autorica, liderica i poduzetnica u regiji, ali i svijetu”, poručila je inicijatorica i direktorica Women’s Weekenda Nevena Rendeli Vejzović.

"Upravo sam htjela napraviti jednu konferenciju na kojoj će vladati jednakost i ravnopravnost, ali sam shvatila da sve ono što sam do sada radila ili vidjela, ta ravnopravnost nikada nije bila u potpunosti na djelu i da moramo napraviti konferenciju na kojoj će žene igrati glavnu ulogu, na kojoj će one biti pod svjetlima reflektora. Postoji toliko inspirativnih priča, koje ne možemo nažalost uvijek čuti i mnogo je razloga za to".

Novost ovogodišnjeg Women's Weekenda je uključivanje Europske komisije što će dodatno osnažiti konferenciju, smatraju organizatori. Voditeljica predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović podsjetila je da Komisija aktivno radi upravo na temama ravnopravnosti.

"Ono što je jedna od važnijih poruka Komisije je koliko je ravnopravnost važna i za tržište. Zapravo se ta raznolikost i upravljačkih sastava, u biznisu i u javnoj upravi i svi smo bili izloženi sredinama u kojim je više glava bistrije od jedne, više različitih glava, više različitih perspektiva. Čak dolazi i do porasta samog profita".

Gradonačelnik Marko Filipović poručio je kako se upravo Rijeka pokazala savršena lokacijom za ovu konferenciju. Smatra da je Women’s Weekend kao manifestacija već nakon prvog izdanja stala uz bok poznatim riječkim događajima čime je utjecala na vidljivosti grada i županije.

"Dok god jedna skupina ljudi gubi vrijeme nedjeljom, boreći se za neravnopravnost, do tada su one teme koje se obrađuju na WW itekako važne. I mi to moramo naglašavati. Zadaća je svake odgovorne progresivne politike da te teme stavlja na dnevni red i da se o njima raspravlja i mislim da nema boljeg mjesta od Rijeke".

U tjednu obilježavanja Dana žena u sklopu konferencije, Rijeka će svim posjetiteljima u ožujku ponuditi tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, zaključuju organizatori drugog Women’s Weekenda.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam