Menu

Hrvatska zemlja partner FESPO sajma u Zurichu

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica aktivno je krenula u novu godinu sudjelovanjem na brojnim turističkim sajmovima, jedan takav od sutra se održava u Švicarskoj, a Hrvatska je zemlja partner.
Nakon niza godina Hrvatska turistička zajednica predstavit će se na turističkom sajmu FESPO koji se održava u Zurichu. Na sajmu će se predstaviti 15 izlagača iz Hrvatske, a samo otvaranje sajma održat će se ispred štanda naše turističke zajednice.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić za Media servis rekao je kako su pripremili zanimljiv i raznolik program.

 "Pripremili smo jedan bogat kulturno, ja bih rekao, zabavni program. Bit će tamo i naši alkari, bit će kulturno umjetničko društvo. Pozvat ćemo najvažnije partnere s tog tržišta, ali i sa nekih drugih tržišta. Imat ćemo prezentacije naše enogastronomije. Predstavit će se i Splitsko dalmatinska županija s marendom. Bit će ovdje i turistička zajednica grada Raba sa svojom prezentacijom. Ja vjerujem da ćemo i na otvorenju, ali i kroz cijeli četvorodnevni program imati jedan upečatljiv nastup na tom sajmu."

Švicarci su lani u Hrvatskoj ostvarili preko 301 tisuću dolazaka i 1,4 milijuna noćenja što u odnosu na 2022. predstavlja rast od 8 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima. Najviše njih posjetilo je Istru i Splitsko-dalmatinsku županiju, odnosno gradove Rovinj i Split. Staničić naglašava kako su ove brojke dobre, no nada se da će se još više Švicaraca odlučiti na posjet Hrvatskoj.

 "Ono što oni preferiraju je sigurno: aktivnosti koje su vezane uz boravak u prirodi, gastronomiju, vole kulturu i najčešće dolaze u individualnom, dakle samostalnom aranžmanu i u okviru obiteljskog odmora. Ja vjerujem da ćemo i ove godine imati pozitivne rezultate i s tog tržišta i da ćemo Švicarce animirati da nas posjećuju u većem broju u pred i post sezoni što je nama konačno i cilj."

​Sajam traje četiri dana. Svaki dan pred štandom HTZ-a predstavljat će se različite Hrvatske regije, a organizirana je i degustacija hrvatskih vina i sireva u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam