Menu

Prestižno događanje u Dubrovniku za strane novinare i dodjela Zlatne penkale

ZAGREB - Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija domaćini su ovogodišnje jubilarne 20. „Zlatne penkale“. Riječ je o međunarodno prepoznatoj nagradi koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje priznatim inozemnim urednicima, novinarima, travel blogerima i influencerima. Nagrada se dodjeluje za za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji za prošlu godinu.
U bogatom programu sudjeluju 33 inozemna novinara s čak 15 tržišta koji borave na području Dubrovačko-neretvarskoj županiji do petka. Središnje događanje je svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala“, koja će se održati sutra, a novinarima će biti uručena posebna priznanja, kao i Grand prix nagrade za najbolje medijske objave. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u razgovoru za Media servis otkriva detalje ovog višednevnog događanja na jugu Hrvatske.

"Dakle radi se o tradicionalnom događanju koje Hrvatska turistička zajednica organizira s ciljem i sticanja vrijednosti profesionalnog pristupa izveštavanju o hrvatskom turizmu i Hrvatskoj općenito. Mi ćemo ove godine imati jedan iznimno bogati trodnevni program za sve novinare koje će posjetiti Hrvatsku".

​Uz novinare koji će biti nagrađeni u sklopu ovogodišnje dodjele, u programu sudjeluje i 14 VIP novinara, koji su tijekom posljednjih 20. godina dali poseban obol u promociji hrvatskog turizma u svijetu. Zanimanje za Zlatnu penkalu među stranim novinarima je velik, budući da je to nagrada koja u njihovom radu znači prestiž, rekao nam je Staničić.

"To su novinari koji prate i globalni i međunarodni turizam, pa tako i hrvatski turizam. To su novinari koji imaju i utjecaj u određenim medijima, kojeg onda prati široki krug ljudi".
nazad na vrh