Menu

Započelo spajanje Algebre i Bernaysa: Nastaje Sveučilište Algebra Bernays, najveće privatno sveučilište u Hrvatskoj

ZAGREB - Osnivači i čelnici Sveučilišta Algebra i Veleučilišta Edward Bernays potpisali su memorandum o razumijevanju kojim je započeo proces spajanja ova dva uspješna i prepoznata hrvatska visoka učilišta. Buduća ustanova naziva „Sveučilište Algebra Bernays" djelovat će od 30. rujna 2024. godine. Dosadašnji rektor Algebre i budući rektor Sveučilišta Algebra Bernays Mislav Balković:

"Ovim danom krećemo u proces udruživanja. Od dvije ustanove kreiramo jednu ustanovu koja će na jesen s novom akademskom godinom krenuti s novim nazivom, a to je Sveučilište Algebra Bernays. Taj cjelokupni postupak udruživanja što zbog administrativnih razloga, što zbog same kompleksnosti će potrajati nekoliko mjeseci i nadamo se da ćemo s time uspješno završiti do kraja kalendarske godine."

Dosadašnji dekan Bernaysa i budući predsjednik Upravnog vijeća Damir Jugo, novog Sveučilišta, istaknuo je kako će „Sveučilište Algebra Bernays" biti uvjerljivo najveće privatno sveučilište u Hrvatskoj.

"Kažu da će Sveučilište Algebra Bernays kada bude u cijelosti integrirano okupljati, odnosno izvoditi 28 prijediplomskih i diplomskih studijskih programa, da će imati 2800 studenata, gotovo 250 stalno zaposlenih i negdje 8000 polaznika različitih programa obrazovanja odraslih godišnje što su zaista impresivne brojke za Hrvatsku."

Učinci ovog udruživanja bit će velika sinergija koja će rezultirati pokretanjem novih prijediplomskih i diplomskih studija, prožimanjem sadržaja postojećih studija te iskorakom u nova područja i polja znanosti posebno na poslijediplomskoj i diplomskoj razini obrazovanja.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam