Menu

Dva dana ostala su do jubilarnog desetog izdanja Ultra Europe festivala, Bašić: Imamo najjače izvođače

ZAGREB - Dva dana ostala su do početka jubilarnog desetog izdanja festivala Ultra Europe. Od 2013. godine privukao je 1,3 milijuna obožavatelja, a ove se godine očekuje dolazak 150 tisuća fanova. Vlasnik tvrtke MPG Live, koja je ekskluzivni nositelj licence festivala ULTRA Europe za Hrvatsku Joe Bašić:

"Jako sam sretan i ponosan da opet cijeli svijet dolazi u Split najljepši grad u Hrvatskoj, u najljepšu državu u Europi i jako se veselim. Sve što smo pripremili će biti veliko iznenađenje za sve posjetitelje i za sve oni koji nisu još došli i doživjeli ili iskusili tu energiju pozivam vas da dođete i vidite najveći line-up ikad i isto tako produkcija koja je neviđena na ovim prostorima što se tiče rasvjete, vatrometa i specijalnih efekata."

Deseti je ovo rođendan festivala, a Bašić kaže da je puno izazova iza njih, a u idućih pet godina u planu je puno novih stvari da festival bude još veći i jači.

"Amerikanci gledaju Ultra Europe kao njihov drugi najjači festival u svijetu i mislim da su oni jako sretni i ponosni da smo ih mi uvjerili 2013. godine da dođu u Hrvatsku. Oni su vidjeli sad i iskusili sve što je najbolje u Hrvatskoj i oni ne žele otići od ove zemlje i stvarno traže sve moguće načine da mi držimo ovaj festival tu u Hrvatskoj i da dalje razvijamo tu priču zato što ima još puno potencijala za budućnost."

Bit će puno poznatih imena, ali i nekih novih lica na sceni:

"Vintage Culture, Kasablanca, a isto tako imao velika imena. Povratak Armin van Buurena, Axwella Sebastian Ingrosso, Timi Trumpet, Eric Prydz, mislim da je taj nastup će biti jedan od najtraženijih nastupa u nedjelju navečer. Stvarno mislim da imamo opet najjači line-up u Europi što se tiče ovakvog festivala."

Neki nisu zadovoljni što se ovakav festival održava u samom centru grada. Evo što o tome kaže pročelnica Službe za razvoj Grada Splita Antonija Eremut Erceg:

"Logistički smo tu sada gdje jesmo. Znači, ako želite organizirati neko veliko događanje onda to nije samo pitanje površine na kojoj je želite organizirati nego zapravo cijele logistike okolo - pristupa, tehnike opreme. Sigurno da su neki ljudi u gradu inkomodirani, možda je i cijeli grad inkomodiran, ali je to tri dana. To je kao kad kući organizirate feštu."

Dodavši da je ovo za Split zaista velika stvar. Sve gradske službe su na raspolaganju, a iz Grada uvjeravaju da će dati sve od sebe da sve protekne u najboljem mogućem redu.Važnost ovog festivala prepoznali su i iz Ministarstva turizma. Državni tajnik Josip Pavić istaknuo je da je Vlada još 2018. godine festival proglasila strateškim događajem za naš turizam.

"Ovo je ono čemu težimo, dalo je dodanu vrijednost ne samo Splitu, županiji nego praktički Hrvatskoj. Stavljeni smo stvarno na globalnu mapu elektronske glazbe. Ovaj marketinški potencijal i doseg koji koristimo putem Ultre, jednostavno je od ogromne koristi, tu govorimo o 200 milijuna praktički samih impresija. Marketinška vrijednost je ogromna i sa zadovoljstvom smo partneri i bit ćemo to i u budućnosti i podržavati ovaj projekt jer on je ono što Hrvatskoj treba."

Ipak, u vrijeme Ultre ulicama Splita moguće je vidjeti puno partijanera što prema mišljenju lokalaca šteti ugledu grada.

"Pa mislim da da se može u svakom slučaju popraviti i ponuda grada Splita tako da će se podržavati i ovakvi događaji i slični koji će davati dodanu vrijednost ne samo u Splitu nego i cijeloj županiji."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam