Menu

Mario Šoštarić za MS: Zagreb je odličan, ali sutra ih dolazimo pobijediti

ZAGREB - Hrvatski rukometni reprezentativac Mario Šoštarić jedan je od glavnih igrača aktualne Lige prvaka, a sutra sa svojim Pick Szegedom dolazi na noge Zagrebu.

Ako rukometaši Zagreba žele nešto napraviti u sutrašnjem ogledu Lige prvaka u svojoj Areni morat će posebno pripaziti na Marija Šoštarića jer ovaj rukometaš je nezadrživ. Trenutno je s 51 postignutim golom drugi strijelac Lige prvaka, a vodeći dvojac Kamil Syprzak i Dika Mem su na 53.

"Trudit ću se još i dalje održati ovu razinu koju držim od početka sezone u Ligi prvaka", na startu je za Media servis rekao Mario Šoštarić.

Već je osmu sezonu u Pick Szegedu, a prije sutrašnjeg okršaja sa Zagrebom u devetom kolu Lige prvaka njegova momčad ima tri boda više od Zagrepčana. I on je svjestan da je to jedna od utakmica sezone u dosadašnjem dijelu.

"Sigurno mi, a i Zagreb možemo pobijediti dosta momčadi u skupini i doći do bolje pozicije na ljestvici. Zasad ispada da je utakmica u srijedu kao najbitnija u ovom dijelu sezone. Nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti. Zagreb je ove sezone složio respektabilnu momčad koja igra odlično u obrani s odličnim golmanima. Vidimo da se sve ekipe muče s njima. Očekuje nas odlična utakmica u Areni Zagreb", rekao je Šoštarić koji je praktički cijelu svoju karijeru igrao za Sloveniju da bi u tridesetoj godini života odjenuo kockasti dres. Dogodilo se to protiv Nizozemske u ožujku ove godine.

"Trebao sam zaigrati za Hrvatsku još na prošlom Svjetskom prvenstvu, ali po pravilima mogao sam zaigrati tek u četvrtfinalu, ali tamo se nažalost Hrvatska nije plasirala. Stoga sam debitirao u hrvatskom dresu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske", objasnio nam je Šoštarić. No eto, spomenuti Euro već je u siječnju u Njemačkoj, a Hrvatsku će u Mannheimu čekati okršaji sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom.

"Zanimljiva grupa s derbijem u prvom krugu sa Španjolcima. Bit će to meč koji će odlučiti tko će biti prvi u skupini, a tu su još Rumunjska i Austrija. Na nama je da se dobro spremimo za svaku utakmicu posebno i nadamo se velikoj podršci naših navijača s tribina u Njemačkoj", dodalo je desno krilo Kauboja.

Šoštarić je inače obiteljski čovjek, ponosni otac petogodišnje kćeri i dvogodišnjeg sina. Naravno, u krugu obitelji provest će blagdane, a onda put Njemačke na Euro. No prvo Liga prvaka i Zagreb. U prvom meču u Mađarskoj hrvatskim je prvacima u pobjedi 27:26 zabio dva gola. Što im je spremio za srijedu vidjet ćemo od 18:45.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam