Menu

Borna Gojo za MS: Nastup na Olimpijskim igrama jedan je od velikih ciljeva iduće godine

ZAGREB - Hrvatski tenisač Borna Gojo u ovu je godinu ušao kao 144. na ATP ljestvici, ali je sjajnim igrama napredovao do 72. pozicije, a u idućoj se sezoni nada još boljim rezultatima.
25-godišnji Splićanin je imao sjajan nastup na US Openu, igrao je osminu finala, ali tamo ga je zaustavio Srbin Novak Đoković. Ipak, i u tom meču Borna je pokazao svoju kvalitetu te je jednom od najvećih tenisača svih vremena pružio veliki otpor, iako je u nogama imao tri meča više od suparnika jer je Gojo u ždrijeb morao ući kroz kvalifikacije. U razgovoru za Media servis Gojo je rekao kako je zadovoljan ovom sezonom.

"Ostvaren je neki cilj s početka sezone ulaskom među 100 najboljih. Na kraju sam počeo igrati odličan tenis, na US Openu, Davis Cupu i u Beču. Nažalost sam imao problema s ozljedom pa sam nakon Davis Cupa odigrao samo dva turnira. Spremamo se za novu sezonu i imamo neke nove ciljeve", rekao je na početku razgovora Splićanin.

Može li Borna u idućoj godini uloviti jedno od nositeljskih mjesta za Grand Slam turnire?

"Naravno da je top 50 neki sljedeći realan cilj, ali treba sebi dat šansu. Mislim da mogu. Nadam se da će biti više od toga, ali top 50 je neki prvi cilj", tvrdi Gojo koji od 2024. u reprezentaciji više neće raditi s izbornikom Vedranom Martićem jer je izborniku istekao četverogodišnji mandat.

"Hvala izborniku, odradio je odličan posao u te četiri godine s nama. Na neki način su i moje pobjede krenule s njim te mu zahvaljujem na svemu", rekao je Gojo.

Hrvatska će Davis Cup igrati početkom veljače 2024., a u kvalifikacijama će protivnik biti Belgija.

"Sigurno jedan težak meč, igramo kući što je bolje za nas, ne trebamo putovat i imamo domaću publiku. Vidjet ćemo u kojem ćemo biti sastavu, ali idemo na pobjedu i ponovni plasman u skupine", rekao je Gojo.

Za kraj smo se osvrnuli na Olimpijske igre koje se iduće godine igraju u Parizu, a Gojo je otkrio što treba postići kako bi imao svoje mjesto u Parizu.

"U principu ako si u top 80 si siguran za Olimpijske igre, ali nakon nekih otkaza i malo niže. I to je jedan od velikih ciljeva za iduću godinu, nastupiti na Igrama. Radim dobro, treniram dobro i nadam se da ću iduće godine pokazati što mogu."

Zadnja promjenaPonedjeljak, 04. prosinca, 2023. - 12:26
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam