Menu

Na Green Future konferenciji više od 30 govornika, Puljak: U Splitu planiramo razvoj obnovljivih izvora energije

ZAGREB - Split će 9. i 10. lipnja postati centar razmjene novih tehnologija i rješenja, ali i inovativnih politika na temu zelene tranzicije. Na Green Future konferenciji svoja će znanja i iskustva o toj temi prenijeti više od 30 uglednih domaćih i međunarodnih govornika.
Na konferenciji će sudjelovati i gradonačelnik Splita Ivica Puljak, fizičar s međunarodno priznatom karijerom, dugogodišnji zagovornik popularizacije znanosti i primjene novih tehnologija. "Pričat ću o ambicijama grada Splita da postan grad u kojem su zelene politike u centru politika, da sačuvamo prirodu, ali i da omogućimo razvoj grada", rekao je Puljak.

"S obzirom da sam znanstvenik i fizičar, jako mi je stalo da pomirimo te dvije stvari, a to je očuvanje okoliša i napredak."

Puljak je otkrio kakve politike planira provoditi u područjima energetike i okoliša u budućnosti:

"U području energetike planiramo razvoj obnovljivih izvora energije. Napravit ćemo projekt obnove krovova i postavljaja solarnih panela na javne zgrade. Sve projekte koje radimo imaju veliku okolišnu komponentu, radimo projekt velike plaže na Žnjanu u Splitu, dvije trećine tog područja imat će stabla i druge vrste zelenila. Isto tako, imamo velike površine garad Splita, kao što je Marjan, koje želimo ne samo sačuvati, nego i razvijati."

Na Green Future konferenciji su osim Matije Žulja (Agrivi), Federica Cristoforonija (Eutopia), Stephanie E. Trpkov (Svjetska banka) i gradonačelnika Splita Ivice Puljka, potvrđena i četiri nova govornika. U Split stiže i jedan od vodećih bihevioralnih znanstvenika dr. Fadi Makki, zatim suosnivač i izvršni direktor ELECTRON avijacije i ELECTRON aerospacea Josef Mouris, profesionalka u turizmu s fokusom na održivosti Laura Stäter, ali i Heliodor Macko, uspješan poduzetnik i tehnološki entuzijast. Cilj je ove konferencije osvijestiti i naučiti što sve obuhvaća zelena tranzicija, kako je financirati i kako provoditi učinkovite javne politike koje će dovesti do promjene ponašanja, brže primjene tehnoloških inovacija i ispunjenja zadanog cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam