Menu

Green Future konferencija u Splitu okuplja hrvatske i svjetske tehnološke lidere

SPLIT - U Splitu se 9. i 10. lipnja 2022. godine održava Green Future konferencija koja će u Hrvatskom narodnom katalištu okupiti hrvatske i svjetske tehnološke lidere. Split će postati centar razmjene znanja, iskustava, novih tehnologija i rješenja, ali i inovativnih politika na temu zelene tranzicije, procesa koji u narednim godinama i desetljećima predstavljaju imperativ za gospodarstvo Hrvatske, Europske unije i ostatka svijeta.
Događanje spaja poduzetnike i kreatore politika na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini s ciljem što bolje podrške inovacijama i njihovoj što bržoj i široj praktičnoj primjeni, pa će se shodno tome predstaviti inovativna tehnološka rješenja i primjeri dobre prakse javnih politika koja potiču razvoj i primjenu takvih rješenja u svrhu podizanja kvalitete života i postizanja globalnih i EU ciljeva po pitanju održivog razvoja. Istraživanje koje je provela Hrvatska gospodarska komora na jesen 2021. godine pokazalo je da su potrebni snažni napori da bi poduzetnici shvatili da zelena tranzicija nije prijetnja, već prilika da u godinama koje slijede promijenimo način na koji poslujemo i na koji živimo. Jednako vrijedi i za dionike u javnom sektoru koji im u tom procesu trebaju biti podrška, stoga će posjetitelji konferencije u Splitu moći čuti čelne osobe i stručnjake razvojenih europskih gradova koji su u samom procesu ispred nas. Drugim riječima, moći ćemo saznati što su dosad napravili dobro, gdje su možda pogriješili, koji su im sljedeći koraci, a sve kako bismo sami izbjegli pogreške i ubrzali proces. Konferencija će ujedno pružiti priliku da naučimo što sve zelena tranzicija uključuje, kako tehnologija može pomoći i koji su izvori financiranja namijenjeni za tu svrhu. Ono što Green Future konferenciju čini posebnom je upravo činjenica da se na jednom mjestu okupljaju i donositelji politika i tehnološke kompanije koje razvijaju rješenja i proizvode koji su komplementarni tim istim politikama, a nije izostavljen ni aspekt ponašanja, odnosno psihologije ljudi koji će u bitnom morati promijeniti svoje navike kako bismo uspjeli ostvariti cilj o energetskoj neutralnosti, a što u obzir moraju donijeti i donositelji odluka i tehnološki sektor.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam