Menu

​Fešta od jedara u Zadru - U petak 2. Radijska regata, uvertira u tradicionalnu Zadarsku koku

ZADAR - Ovaj vikend u Zadru nas očekuje prava fešta od jedara.
U Jedriličarskom klubu Uskok jutros su najavljene dvije regate koje će se ovog vikenda održati u zadarskom kanalu. U petak 21. listopada, u organizaciji Novog radija, održat će se 2. Radijska regata. Sudjelovat će šest ekipa, a start prvog plova je u 11 sati. Navečer je za sve organizirana zabava u JK Uskok uz glazbu uživo. Programski direktor Novog radija Franjo Judnič:

"Cilj je uvijek isti kao i prošle godine uveličati feštu od jedara i produžiti je na jedan dan. Ove godine na drugom izdanju bit će šest ekipa ukupno, osim Novog radija, bit će i RTV Zenica, znači da smo međunarodni, Media servis, vodeća informativna agencija, Rovinj FM, Radio Grupa i Maraska iz Zadra. Plov počinje u 11 sati, a kasnije od 20 sati imat ćemo zabavni program, uživo glazba uz grupu Kanela, svi ste pozvani, dođite na druženje."

Radijska regata svojevrsna je uvertira u tradicionalnu regatu, Zadarsku koku koja je na rasporedu 22. listopada i koja će proslaviti svoju punoljetnost. Iz organizacije Jakov Šokota:

"Evo došli smo i do 18-e koke i možemo reći da smo punoljetni. Krećemo kao svake godine s petkom s prijavom u 17 sati u prostorijama jedriličarkog kluba Uskok. Koristimo priliku da pozovemo sve koji imaju brod s jedrima da dođu isploviti da uveličaju ovu manifestaciju, da pokušamo oboriti taj rekord iz 2019. godine od 113 brodova. Poslije toga zabava se nastavlja u prostorijama kluba, DJ Domagoj, Ljetno Kino. Kao i uvijek u Uskoku dobra zabava i toga neće manjkati."

Što se tiče vremenskih uvjeta za jedrenje - još se ništa ne zna, rekao je Robert Sandalić, ali ono što je sigurno - očekuje nas jedno veliko druženje pod jedrima, slavljenje mora i tradicije:

"Evo još jedanput bi pozvao sve ljubitelje mora i jedara da dođu. Ideja je da svi koji vole jedrenje izađu taj dan na more i ispred grada malo uveličamo i kraj sezone. Prognozu ne znamo, prognozeri nisu baš zadnjih mjeseci sigurni, u petak ćemo vam možda reći za subotu. Bez obzira na sve potudit ćemo se da bude što bolje."

Zadarska koka moći će se pratiti s obale, od Puntamike, preko zadarske rive do Pune Bajlo, naglasio je poznati hrvatski jedriličar Petar Cupać:

"Sama ideja regate takva kao što Splićani imaju mrdu, mi ćemo imati svoju feštu od jedara. Svi koji imaju bilo kakav brod da izađu da napravimo fesštu od jedara. iapk smo grad od mora i da grad zaslužuje jednu takvu lijepu regatu. Naglasak je da napravimo feštu od jedara, kurs je tako zamišljen da se vozi ispred zgrada Puntamika i Punta Bajla tako da će brodovi biti iSpred grada i da se svi poslije zabavimo u Uskoku."

Obje ove regate za cilj imaju popularizaciju jedrenja i približavanje ovog predivnog sporta svima onima koji još nisu upoznali taj jedinstveni doživljaj koji, sljubljeni u jedno, mogu ponuditi vjetar, more i brod.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam