Menu

Velika Gorica predstavila mobilni turistički vodič, Ačkar: Ovo smatram jednim velikim iskorakom

VELIKA GORICA - Turistima, ali i građanima koji žele upoznati velikogorički kraj, kroz njegove ljepote i znamenitosti, sada je na raspolaganju mobilni turistički vodič Touropolje.com. Putem njega, posjetitelji imaju pristup obilasku 24 lokaliteta s bogatom kulturno i povijesnom baštinom te 10 intrigantnih priča koje oživljavaju duh turopoljskog kraja. Službeno predstavljanje aplikacije bilo je u Centru za posjetitelje Velika Gorica.

‘‘Ova aplikacija će omogućiti posjetiteljima da lakše istražuju i upoznaju ljepote Velike Gorice i okolice kroz virtualne sadržaje, šetnje i priče o povijesti, obrtništvu, tradiciji i lokalnim znamenitostima, aplikacija će promovirati bogatu kulturu i našu kulturnu baštinu Velike Gorice i Turopolja. Uistinu velika stvar za turizam u Velikoj Gorici gdje sam često puta naglašavao da puno jaču, snažniju i ljepšu povijest imamo, nego li što smo je uspjeli do sada prezentirati tako da ovo smatram jednim velikim iskorakom.‘‘,

istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Izazov s kojim se individualni posjetitelji susreću pri turističkim obilascima lokaliteta je da su mnoge od zanimljivih građevina, prije svega sakralni objekti, zatvoreni te je mogućnost njihova razgledavanja moguća samo uz najavu. No, sada kroz aplikaciju možete u virtualnu šetnju upravo tih drvenih kapela i crkava jer je napravljeno 360 panoramsko snimanje 15 takvih objekata.

‘‘Ovaj turistički alat je ključni moment za turističko istraživanje Turopolja. Ovo što pokazujemo danas jest transformacija i vizija budućnosti. Da promišljamo pametno i održivo u smjeru da, ne samo naše generacije koje su sada tu, već i one kasnije razmišljaju proaktivno. Održiv i odgovoran turizam je vizija našeg djelovanja Turističke zajednice zagrebačke županije i kroz Fond za nerazvijene turističke zajednice, izuzetno sam ponosna što je moje Velika Gorica dobila ovako jedan alat.‘‘, naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Ono što je svakako posebnost ovog osobnog turističkog vodiča je i njegova višejezičnost. Naime, on podržava čak 67 jezika zahvaljujući najnovijoj tehnologiji umjetne inteligencije.

‘‘Drago mi je da naš digitalni vodič kreće u svoj život da je ugledao svjetlo dana i da ga možemo danas promovirati jer smo sa ovakvim alatom u korak s vremenom. Digitalno održivo i zeleno svakako su imperativi današnjeg doba i upravo ovaj vodič nešto je što ide u korak s tim trendovima.‘‘, dodala je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Projekt je financiran kroz Javni natječaj Hrvatske turističke zajednice za financiranje projekata iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam