Menu

Zubčić za MS: Na SP-u idem po pobjedu, a cure iz reprezentacije su na višem nivo

ZAGREB - Nakon najboljeg slalomskog rezultata sezone, 14.mjesta u Chamonixu Filip Zubčić nakratko je svratio u rodni Zagreb kako bi se na zagrebačkoj gori što bolje pripremio za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Svjetska smotra najboljih skijaša i skijašica već je počela u u francuskom Courchevelu i Meribelu. Hrvatsku će predstavljati osam natjecatelja: Leona Popović i Zrinka Ljutić u ženskoj konkurenciji te Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš, Matej Vidović, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić kod skijaša. U razgovoru za Media servis Filip Zubčić želio posebno pohvaliti dvije hrvatske skijašice Zrinku Ljutić i Leonu Popović.

“Cure su stvarno izvrsne i na većem su nivou od nas. Lijepo je da smo mi malo slabiji i da cure povuku reprezentaciju. Svaka im čast na tome. Sada smo baš prava skijaška nacija”, rekao je u uvodu najbolji hrvatski skijaš za Media servis.

No jaki su i dečki. Dokazali su to u slalomu u Chamonixu. Sjajno je odvozio Samuel Kolega koji je postigao rezultat karijere s devetim mjestom, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je 14. I njemu je to najbolji slalomski rezultat ove sezone.

“Prvu sam vožnju skoro bio najbrži, ali sam onda “zbrljavio”. Skijanje na dobrom nivou, ali neke sam segmente jako loše odradio pa je zato i rezultat bio takav kakav je. Samuel je napravio najbolji rezultat karijere. To je fenomenalno i čestitam mu na tome. Njemu je stvarno trebao takav jedan rezultat da se još malo probije”, objasnio je Filip Zubčić.

Svjetsko prvenstvo je počelo i traje do 19.veljače. Filipu Zubčiću bit će to već sedmi nastup na Svjetskom prvenstvu. Otkrio je u čemu će se sve natjecati.

“Paralelni veleslalom, veleslalom i slalom”, rekao je Zubčić koji je prije dvije godine u Cortini osvojio srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu dok je u veleslalomu bio nadomak medalje, četvrti, a u slalomu nije uspio proći u drugu vožnju.

“Očekivanja su uvijek ista kao za svaku utrku, da se najbolje pripremimo i da odskijam najbolje moguće. Nikada u datom trenutku ne razmišljam o rezultatu, ali borimo se za pobjedu. To je sigurno”, zaključio je Filip Zubčić, najbolji hrvatski skijaš koji je nakon srebrne medalje u Cortini postao četvrti hrvatski skijaš ili skijašica sa svjetskim odličjem i to nakon Janice Kostelić koja ima pet zlata, njezinog brata Ivice koji je osvojio zlato, srebro i broncu te Natka Zrnčića Dima koji u svojoj kolekciji ima broncu.

Filip Zubčić na Svjetskom prvenstvu kreće 14. veljače, kvalifikacijama za pojedinačni paralel.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam