Menu

Ivana Habazin za MS: Sretna sam što sam opet na krovu svijeta, a sada je vrijeme da i Hrgović napravi isto

ZAGREB - Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin treći je put stigla na svjetski tron. Do WBC naslova Ivana je došla u punoj dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu nakon pobjede protiv mađarske boksačice Kinge Magyar. U Intervjuu Media servisa o ovom velikom uspjehu, ali i planovima za budućnost s najboljom je hrvatskom boksačicom razgovarao Tomislav Pašiček.

Onog trenutka kada je najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin na bodove pobijedila Mađaricu Kingu Magyar moglo je početi slavlje u domu Dražena Petrovića jer WBC naslov u velteru postao je Ivanin, ali vjerovali ili ne, odmah su krenuli i problemi. Ivana je naime uložila ogroman novac u ovaj event i sada će morati vratiti dugove. No krenimo prvo na vedrije teme.

"Ne mogu se baš prepustiti tome da se previše veselim, ali sretna sam jer znam da je to nešto veliko, pogotovo uzeti WBC i WBA pojaseve, pogotovo nakon 14 godina. Deset je godina prošlo od moje prve titule", krenula je Ivana Habazin koja je davne 2014. godine došla do IBF-ovog pojasa u velter kategoriji. Sada 34- godišnja boksačica oduševljena je navijačima koji su ju bodrili u Draženovom domu.

"Ono kada su svi počeli vikati Ivana, Ivana o ničem nisam razmišljala u tom trenutku. Ali dobro, kasnije sam se trebala "skulirati" jer trebalo je pobijediti meč", objasnila je hrvatska boksačica.

I dobila ga je, jednoglasno na bodove, mada su vjerojatno mnogi priželjkivali nokaut. No dobro je i ovako. Ono što svakako nije dobro je da se Ivana Habazin sa svojim timom, da bi uopće mogla boksati za svjetsku titulu morala jako zadužiti. Svota koju će morati vratiti ide i do 80 tisuća eura.

"Pa možda i više. Naravno da nisu mali novci. Stvar je u tome da ako nemaš promotora i televiziju iza sebe onda nemaš ništa. Onda moraš sam organizirati meč. Da nisam organizirala meč za WBC silver pojas ne bi mogla boksati za WBC svjetski naslov", otkriva Ivana. Bio je to event u Zaboku prije dvije godine, a po Ivaninom priznanju da nije bilo njega ne bi se prije nekoliko dana mogla boriti ni protiv Mađarice Magyar. A event u Draženovom domu bio je silno skup. Ivana Habazin pojašnjava što sve treba platiti.

"Moraš platiti protivnicu, avionske karte, hotel, službena lica, suce, avionske karte i hotele za njih, naravno sve obroke. Moraš platiti ring, rasvjetu, produkciju, dvoranu... Morali smo ići glavom kroz zid. Na kraju je trener Vlado Božić našao jedan dio, a jedan dio sam našla ja. Moj trener je na kraju taj dio posudio doslovno pet dana prije zagrebačkog meča, da znam da mogu zatvoriti troškove", objasnila nam je Ivana Habazin i dodala:

"Mi smo poslali 40, 50 zamolbi svaki put. Uvijek je bilo ne, ne i ne. Znalo se dogoditi da su nam milijunske hrvatske tvrtke, najveće hrvatske tvrtke poslale tadašnjih tisuću kuna".

Najbolja hrvatska boksačica bi kaže trebala biti fokusirana samo na trening, ali dodaje da to nije moguće jer država nam nije uređena. Ako nemaš veze nemaš ni sponzorstva, rekla je nova svjetska prvakinja. I dalje vjeruje da se može dogoditi meč protiv Jessice McCaskill, a na pitanje može li joj ikako pomoći jedan od najvećih svjetskih promotora Eddie Hearn ima spreman odgovor.

"Eddie Hearn mene ne može podnijeti zato što želi da samo njegove boksačice imaju titule. Što njemu znači netko iz Hrvatske? Njegove ponude su smiješne i degradirajuće i to je njihov odgovor na sve - ti si iz Hrvatske i što želiš više".

No ima nešto što sjajna boksačica želi.

"WBO je ostao, a njega nisam imala i to bi voljela imati. Ipak, najveća je stvar je ujediniti pojaseve i to bi bio neki moj cilj. Ako se dogodi dogodi, a ako ne, neću biti razočarana", iskreno je priznala Habazin.

Inače je velika štovateljica hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji će se 1.lipnja boriti u Rijadu protiv britanskog predstavnika Duboisa.

"Stvarno sam dobra s njim i voljela bih da uzme svjetsku titulu. Ima sve predispozicije za to, ogromno iskustvo. Protiv Duboisa je 50:50. Dobro, ajde, reći ću da je 60:40 u korist Hrgovića. Vjerujem da može pobijediti i želim to. Treba nam novi svjetski prvak u Hrvatskoj i nadam se da će to ostvariti", zaključila je Ivana Habazin za Media servis.

U petak leti prema Londonu, a onda bi trebala saznati ime sljedeće suparnice. Najvjerojatnije će se iduća borba održati u rujnu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam