×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1290

Menu

Vrh HDZ-a koristio usluge falsifikatora SMS-ova?

ZAGREB - Bivši MUP-ov informatičar, Franjo Varga, pritvoren zbog izrade lažnih sms-ova u slučaju Mamić, u svojem iskazu USKOK-u rekao je da su njegove usluge koristili i ljudi u samom vrhu HDZ-a.
Kako prenosi Večernji list, riječ je o Milijanu Brkiću, Plenkovićevu zamjeniku u HDZ-u te bivšem predsjedniku stranke, Tomislavu Karamarku. Istražitelji USKOK-a ustanovili su ozbiljne indicije da su njih dvojica Vargine usluge naručivali da bi ojačali političke pozicije. Karamarko je Vargine usluge, prema pisanju Večernjeg lista i tjednika Nacional, koristio u kontekstu afere Apis, kada je tvrdio da je HDZ u izbornoj noći pokraden za 5-6 saborskih mandata. Kontaktirali smo Karamarka, koji se, kako nam je rekao, ‘‘distancira od svih navoda‘‘. Milijan Brkić je, pak, za Večernji list, rekao da ‘‘mu pakiraju‘‘. Slučaj je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

"Cijeli taj slučaj gospodina Varge vodi USKOK i za sva pitanja oko toga možete se obratiti njima. Ja sigurno nisam dobio nalog, a da je policija nalog sigurno nisam taj kojega policija mora informirati. Cijeli slučaj vodi USKOK, a policija će raditi sve ono što od nje USKOK bude tražio, pa ukoliko se i to istražuje vjerojatno će se u to uključiti."
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam