Menu

Milinović za MS: Vatreni su spremni na Euru napraviti završni korak i uzeti zlato

ZAGREB - Hrvatski nogometni reprezentativci u generalki pred EP u Njemačkoj pobijedili su Portugal s 2:1.
Osma je utakmica bila sretna za Hrvatsku. Toliko je trebalo puta igrati s Portugalcima da se skine i njihov skalp. Cijela je momčad u Lisabonu odigrala odlično, a pogotke su zabili kapetan Modrić iz kaznenog udarca i Budimir.

“Mislim da smo stvarno veći dio utakmice bili ravnopravni, a u pojedinim dijelovima i dominantni. Mogli smo dati još koji gol. I Gvardiol je to izjavio jer ovako ispada da je bilo gusto. Mislim da smo po igri I po šansama zaslužili da rezultat bude i bolji”, rekao je za Media servis Damir Milinović, bivši hrvatski reprezentativac.

Dodao je da se Hrvatska postavila kao iskusna i kvalitetna momčad koja u svakom trenutku zna što treba raditi.

“Sveli smo njihove šanse na minimum, a mi smo stvarno bili razigrani i goropadni. Ono što je najljepše je što smo bili takvi prije početka EP u Njemačkoj. Skinuli smo posljednju reprezentaciju iz TOP 10 koju dosad nismo pobijedili. Svaka čast i dečkima i izborniku na velikoj pobjedi”, dodao je.

I sada, nekoliko dana prije početka Eura ova pobjeda Vatrenih još je više “zapalila” navijače. Mediji nas ne vide među favoritima. Što misli naš sugovornik?

“Mislim da u Njemačku dolazimo spremni napraviti zadnji korak, a to je zlato. Ali treba biti realan i prvo proći grupu, a onda utakmicu po utakmicu. Europsko prvenstvo je, a to mnogi kažu jače i od svjetske smotre. Puno je pravih vrhunskih igrača i momčadi. Mi vjerujemo u svoje dečke i naše navijače. Svaki će stadion biti pun naših kockica i osjećat ćemo se kao da igramo kod kuće”, zaključio je Milinović.

Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati u subotu 15.lipnja protiv Španjolske u Berlinu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam