×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1917

Menu

Miljenić za MS: Veselimo se skorom dolasku kapetana Dragana

ZAGREB - Australski vrhovni sud odbacio je žalbu optuženiku za ratne zločine u Hrvatskoj Draganu Vasiljkoviću, poznatom kao kapetan Dragan, i on bi uskoro mogao biti izručen Hrvatskoj. Hrvatska kapetana Dragana Hrvatska traži u vezi optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio paravojni zapovjednik u tzv. Krajini 1991. i 1992. Optužnica ga tereti da je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubija i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava. Veselimo se njegovom skorom dolasku, ekskluzivno za Media servis komentirao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.
Ministar Miljenić rekao je da su u vrlo bliskom kontaktu s australskim kolegama te je poručio da je najvažnije da se to suđenje održi jer su žrtve brojne, a zločini su u Hrvatskoj bili veliki.



"Bitno je da svatko kog se tereti da je nešto počinio da je odgovoran pred sudom. To je bitno prvenstveno zbog žrtava, zbog istine. Prvenstveno se zahvaljujem australskim kolegama, jer Hrvatsku zastupa australsko državno odvjetnišvo, koji zbilja ulažu maksimalne napore da se taj postupak dovede do kraja", rekao je Miljenić objasnivši kako to traje godinama jer je takva procedura.



"Vi trebate znati da će ovo biti presedanski slučaj i da Australija, koliko znam, nikada ovako nešto nije u povijesti napravila. Treba čekati, mi smo u Hrvatskoj spremni, imat će pošteno suđenje", rekao je ministar koji na pitanje kada bi to moglo biti odgovara: "Mi se veselimo njegovom skorom dolasku". Nije htio ulaziti kada bi to točno moglo biti budući da, naglašava, procedura još nije gotova. "Dok nije gotovo uvijek se može nešto dogoditi. Sada je to na mom kolegi ministru u Australiji da odluči, neću ulaziti kada i što, ali bit ćete obaviješteni. Ali, u svakom slučaju, više je nego dobrodošao", rekao je Miljenić.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam