Menu

Donna Vekić za MS: Veliki mi je cilj osvojiti olimpijsku medalju za Hrvatsku

ZAGREB - Ova je godina bila jako dobra za Donnu Vekić, a najbolja se hrvatska tenisačica nada još boljoj godini - onoj koja dolazi, jer osim što će tada loviti bodove na turnirima, pokušat će u Parizu osvojiti i olimpijsku medalju za Lijepu našu.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić godinu je završila kao 23. na svijetu. Zadovoljna je kako teče njezina karijera, a u 2024. godini želi probati doći među najboljih 10, ali i zablistati na Olimpijskim igrama u Parizu, potvrdila je to i u razgovoru za Media servis.

"Definitivno mi je cilj probiti TOP 10, ali što se tiče poretka nemam neke specifične ciljeve. Najveći mi je cilj dobro odigrati na Grand Slamovima, a poredak prati rezultate", rekla je u uvodu Donna Vekić.

Nekoliko će dana biti u svom Osijeku, uživati u društvu obitelji i odmoriti od udaranja loptice, raditi samo u teretani, a već na blagdan Svetog Stjepana leti prema Australiji.

"Već gledam unaprijed za novu sezonu. Odradila sam odlične pripreme i spremna sam za Australiju".

Ove je godine što se tiče Grand Slamova najbolja bila baš tamo. Dograbila je četvrtfinale pa izgubila od pobjednice turnira Sabalenke. Dosta ju boli što je poražena u sva četiri međusobna dvoboja s prvom tenisačicom svijeta Igom Swiatek.

"Htjela bih nju pobijediti. Ona je sada broj jedan i to je stvarno vrlo visoki nivo tenisa, ali mislim da sam spremna za to", optimistična je Vekić.

A spremna će biti Donna i za Olimpijske igre u Parizu koje će se održati u srpnju i kolovozu iduće godine. Iako će se igrati na zemlji, a ne na travi koju Donna najviše voli, najbolja hrvatska tenisačica jedva čeka nastup u francuskoj prijestolnici.

"Za mene osobno olimpijska bi medalja bila jako posebna. Naravno da bi mi više odgovarala drugačija podloga, ali jako se veselim Olimpijskim igrama i to mi je jedan od velikih ciljeva za iduću godinu, da probam osvojiti medalju", dodala je Vekić.I ako je moguće, zajedno s ostalim curama podići hrvatski reprezentativni tenis.

"S obzirom na moje ozljede, Petrine i Anine, stvarno nije lagano jer sezona je toliko dugačka i naporna. Teško je, ali trudimo se i nastavit ćemo se truditi i dalje", zaključila je Osječanka.

Najveća želja za 2024. je naravno zdravlje, jer Donna je prethodnih nekoliko sezona imala dosta problema s ozljedama. Ako ju zdravlje posluži sve će ostalo biti u redu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam