Menu

Počinje nogometni EURO, Sven Tubak za MS iz Berlina: Već danas je spektakularno Istaknuto

ZAGREB/BERLIN - Počelo je nogometno ludilo u Njemačkoj. 24 reprezentacije u šest skupina kreće u lov na pokal pobjednika Europskog nogometnog prvenstva. Stotine tisuća navijača već su okupirali gradove i u sljedećih mjesec dana spektakl je zajamčen.
Sve nas reprezentacije zanimaju, a najviše naši Vatreni i kako će oni krenuti sutra protiv Španjolaca. Ulice i trgovi glavnog njemačkog grada već danas su preplavili hrvatski kockasti dresovi. Invaziju s kopna, mora i iz zraka hrvatskih navijača u Berlinu ispred Brandenburških vrata uživo prati i novinar Media servisa Sven Tubak koji će biti u epicentru svih zbivanja:

"Atmosfera je spektakularna. Berlin izgleda poput nekog grada u Hrvatskoj. Tisuće naših ljudi su na svakom koraku i koliko god to naglašavali teško je dočarati kako izgleda prijestolnica Njemačke. Velika fan zona organizirana je kod Brandenburških vrata gdje su nam dobro raspoloženi navijači poručili: Pobjegli smo od žena i djece. Dobro ćemo se zabavljati i sve nam je ovo kao maturalac. Uvijek očekujemo pobjedu, ali došli smo se dobro zabavit i nadam se da će naši dati sve od sebe. Nadamo se pobijedi jer bi povratak bio agonija, a možda se i ne vratimo. Mislim da nas sutra očekuje egal utakmica i da će sve prevagnuti na našu stranu", poručili su navijači, a Sven Tubak je dodao:

"Mnoštvo navijača tek dolazi večeras i sutra prije same utakmice. Na dugom putu prema Berlinu nije bilo niti jednog odmarališta bez naših navijača, a po cesti se pozdravljalo, blinkalo svijetlima itd. Oduševljeni su i oni neutralni stanovnici Berlina, koji na svaku pjesmu naših navijača vade mobitele i snimaju atmosferu koja će uoči sutrašnje utakmice Vatrenih u 18 sati dosegnuti vrhunac".

Iz njemačke metropole Media servisu se javila i navijačica Olijanka.

"Štimung je fenomenalan, puno Hrvata se već vidi po ulicama, vise s balkona hrvatske zastave, ludnica je, ja ne znam što je ovo. Ako se po jutru dan poznaje, onda smo dobili sutra 100%. U svakom slučaju imala sam priliku 2006. godine Svjetsko prvenstvo doživjeti i to je bilo fenomenalno. Čini mi se da ni sada neće biti gore što se štimunga tiče, a da će biti bolje što se rezultata tiče. Moja prognoza je 2:1, Španjolci će roknuti jedan, ali imamo mi snage za dva."

Evo što kažu navijači u Hrvatskoj.

"Pa nadamo se pobjedi."

"Pa ja mislim da bi mogli to dobiti, 3:1 ili 3:2."

"Očekujemo pobjedu, dva gola Majer."

"Mislim da će biti teška utakmica jer je Španjolska dosta jaka reprezentacija. Bit će dosta dosta tijesno, ali se nadam pobjedi Hrvatske. "

"Očekujem da ćemo ih pobijediti 2:1."

​Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se za teške kvalifikacija za Olimpijske igre, a i oni su s izbornikom Josipom Sesarom podržali preko društvenih naše Vatrene. Sve je sada sporedno, jer krenulo je ludilo s najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Zadnja promjenaSubota, 15. lipnja, 2024. - 12:19
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam