Menu

Veselin Vujović za MS: Sigurdsson zna što radi, ali malo je vremena ostalo do Olimpijskih igara

ZAGREB - Loše nastupe hrvatske rukometne reprezentacije na prijateljskom turniru u Oslu gledao je i crnogorski stručnjak Veselin Vujović koji je u Hrvatskoj vodio momčadi Zagreba i Nexea. Trenutno je bez posla, ali stalno je “unutra” i prati rukometna zbivanja.

Podsjetimo da su hrvatski rukometaši u Oslu, na pripremnom turniru prvo igrali s domaćinima Norveškom i lako pali 32:26. Potom je uslijedilo mučenje protiv ne baš jake Argentine i jedva upisana pobjeda Hrvatske 20:19 i za kraj meč s Dancima. Tada se, u srazu sa svjetskim prvacima dogodio pravi potop momčadi novog hrvatskog izbornika Dagura Sigurdssona za konačnih, pomalo nestvarnih 37:22. Teško se sjetiti kada je Hrvatska i od koga izgubila s tako uvjerljivom razlikom. Svoj komentar nastupa hrvatskih rukometaša u Oslu Media servisu dao je poznati rukometni trener Veselin Vujović.

"Mislim da je Dagur čovjek koji zna što radi. Probao je neke igrače, napravio rotacije, nekih ozlijeđenih opet nije bilo. Ali malo je ostalo do Olimpijskih igara za toliko egzibicija i sada ja ne znam što on u ovom trenutku zna, a što ne zna da bi izabrao igrače za Olimpijske igre” rekao je Veselin Vujović za Media servis. Dodao je kako ne razumije i da izbornik Sigurdsson, ali i sami igrači kažu kako nisu spremni fizički za trku s Dancima.

“Kako mislite da niste fizički spremni? Ostalo je malo do kraja sezone. Hrvatska ima puno igrača u završnici jakih natjecanja sa svojim klubovima, na završnici Lige prvaka. Morali bi biti spremni. Što to znači nismo mi fizički spremni? Zar su Danci vanzemaljci pa su rođeni spremni i samo se uključe? Treba trenirati, trčati i raditi. Nije da nisu spremni trčati s Dancima. Nisu oni spremni za mnogo toga drugog što mogu Danci, a ne mogu ostale reprezentacije”, misli Vujović i zaključuje:

"Treba pričekati i pustiti vrijeme Daguru i igračima. Olimpijske igre će najbolje pokazati koliko je napravljen dobar posao i je li Hrvatska spremna upustiti se u borbu za medalju, kako su najavljivali", završio je Veselin Vujović.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam