×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1853

Menu

Smanjuje se razlika u podršci SDP-a i HDZ-a

ZAGREB - HDZ-u se potpora birača smanjuje, a SDP-u raste, pokazuje istraživanje Crobarometar agencije Ispos puls za Novu tv.
29,4 posto birača podupire najjaču oporbenu stranku. SDP ima podršku od 21,1 posto. Živi Zid u svibnju je imao 8,3 posto i ta se podrška nastavlja topiti. Pad bilježi i ORah s potporom od 7 posto. Od ostalih nitko nema više od 5 posto. Neodlučnih je 14 posto birača.



Da su sada izbori, prema ovom istraživanju, HDZ-ova koalicija osvojila bi 30,1 posto, a Kukuriku savez 26 posto. Profesor Ivan Rimac za Media Servis je protumačio dominaciju dviju najvećih stranka.







Ovi trendovi donekle se podupiru sa događajima u zadnje vrijeme a to je u redu promjena izbornih pravila u kojima će male stranke imati znatno manje šanse i drugo preplavljenost medija samo sa izjavama članova HDZ-a i SDP-a i njihovim međusobnim sukobima.U obzir valja uzeti ljude koji se ne izjašnjavaju u ovakvim anketama. Veliku razliku koja je s 10 posto u korist HDZ-a i partnera pala na 4 posto razlike, Rimac tumači fluktuacijama u metodologiji jer nije izvjesno da se tako velike promjene događaju tolikom brzinom.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam