Menu

Donosimo detalje the briefa koji je doveo do radijskog native oglašavanja

ZAGREB - The brief - temelj na kojem nastaju unique i natprosječna radijska rješenja za klijente. Upravo jedan takav kvalitetan brief rezultirao je suradnjom Antene Zagreb i Carlsberga. Detalje nam je otkrio direktor amm.-a i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Vukušić.
Tijekom više razgovora koje smo vodili s Hrvojem Vukušić provlačila se tema važnosti briefa.

‘Kvalitetan brief, čitaj the brief, je najbitniji dio kreiranja radio oglasa i preduvjet natprosječnoj kreativi. Kuća se gradi iz temelja pa tako i kvalitetan oglas počinje s dobrim briefom’, govorio nam je Vukušić, a sad nas je upoznao i s konkretnim primjerom koji je doveo do novog oblika oglašavanja - radijskog native oglašavanja.

‘Sjajna ekipa iz Carlsberga na najbolji mogući način predstavila nam je vrijednosti svoga brenda, u ovom slučaju Pana. Jasno su ih komunicirali, znali su od početka koje informacije nam žele prenijeti i s njima je uistinu bio užitak raditi. Kada vam klijent dođe tako pripremljen i započne sastanak s informacijama o vrijednostima branda, da pritom nije došao opterećen nikakvim konceptom koji želi raditi već samo približiti svoj brand nama i vidjeti do kuda ćemo doći, govori u prilog tome da smo na dobrom putu. Suradnja s klijentom se ostvarila na prvom izboru metropole - medijskoj platformi Antena Zagreb. Ključ uspjeha krije se u činjenici da se ista ostvarila na način da su se oba branda matchirala u vrijednostima koje imaju. Bio je užitak sudjelovati na takvom sastanku, vidjeti kako sve ide glatko kada ljudi poznaju i žive svoje brendove. Rezultat svega je sjajna suradnja i pravi radijski native. Ovo je ujedno i poruka svima - kada želite nešto out of box, unique, kreativno i drugačije da si za početak postavite pitanja: Koliko poznajete svoj brend, njegove vrijednosti i koje osjećaje želite postići komunikacijom? To je preduvjet da se otvori put do natprosječnih rješenja koja postižu izvanredne rezultate, a to nam je svima u interesu’, naglašava Vukušić i nastavlja:

‘Nikad se nismo slijepo držali okvira i utabanih staza, za nas je svaki klijent jedinstven, pa mu tako i pristupamo. Prema njegovim zahtjevima i potrebama kreiramo najbolja radijska rješenja, a ovo je još jedno koje može naći svoje mjesto u udžbenicima radijskog oglašavanja.’

​Ovim putem Vukušić se zahvalio, kako je istaknuo, divnim ljudima i vrhunskim profesionalcima bez kojih ove suradnje ne bi bilo. ‘Bravo Dario Bodulica, Nikolina Blesić, Tatjana Petričušić, Ana-Marija Brodarić, Katarina Sučić Stjepanović, Luka Bulić, Robert Umičević, bili ste sjajni. Čeka nas još puno unique suradnje i osjećaja petka svaki dan#’

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam