Menu

Weekend Media Festival oživio Rovinj i nadmašio očekivanja

ROVINJ - Najveća regionalna konferencija, Weekend Media Festival, ove je godine ponovno oživjela prostore stare Tvornice duhana u Rovinju i pod sloganom „Živio život“ slavila život i zajedništvo. Riječ je o regionalnom događaju koji na jednom mjestu okuplja brojne stručnjake iz svijeta medija i komunikacija te donosi najnovije trendove, znanja i uspješne prakse iz industrije, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

"„Festival je ove godine nadmašio sva očekivanja! Koja je naša tajna? Tajna je u odličnom programu, zanimljivim predavačima i neformalnom druženju u ugodnom ambijentu. Svi se kod nas osjećaju dobro i nadahnuto, a naravno, dogovore se i neki poslovi. To je idealna kombinacija – spoj rujanskog produženog vikenda i inspirativna druženja s kolegama iz cijele regije“, izjavio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala, nakon zatvaranja još jednog najboljeg Weekenda u godini, koji je ponovno obilježio cijeli niz inspirativnih predavanja i govornika.

Koliko smo ovisni o pametnim telefonima?

Izvrstan odgovor na ovo pitanje dao je međunarodno priznati njemački psiholog prof. Manfred Spitzer koji je na ovogodišnjem Weekendu održao predavanje „Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu“. Istaknuo je da ponekad nismo svjesni negativnog utjecaja koji pametni telefoni mogu imati na naš život i zdravlje te je objasnio kako pretjerano korištenje pametnih telefona može otežati naše razmišljanje i narušiti kreativnost, dok zbog određenih sadržaja koje pregledavamo može izazvati osjećaje depresije, frustracije i ljutnje.

Važnost brendiranja država

Sudionici ovogodišnjeg Weekenda imali su priliku uživati u predavanju prof.dr.sc. Božo Skoko, vodećeg hrvatskog stručnjaka za nacionalno brendiranje te člana uprave Millenium promocije - vodeće agencije za tržišno komuniciranje u Hrvatskoj. Na predavanju pod nazivom „Države kao komunikatori: od danskog hyggea do korejskog BTS-a“ podijelio je svoja brojna znanja i iskustva, dok nas je uoči izlaska svoje nove knjige: “Strateško komuniciranje država”, inspirirao s pričom o tome kako je Južna Koreja postala in, a SAD out.

Cyber rat između istine i laži

Cjepivo kao prikriveni čip za 5G mrežu, zemlja koja je ravna ploča ili ptice „dronovi“, samo su neke od brojnih teorija o kojima se raspravljalo u razgovoru One-on-One pod nazivom „Teorije zavjere 21. stoljeća: cyber rat između istine i laži“. Ulogu moderatora preuzeo je Neven Kepeski, direktor Media Bar-a, dok je zvijezda panela bio Velimir Grgić novinar, scenarist, redatelj, producent te autor istoimene knjige „Teorije zavjere 21. stoljeća“ koji nas je naučio kako nijednu informaciju, dok čitamo vijesti ili pregledavamo sadržaj na društvenim mrežama, ne smijemo uzimati „zdravo za gotovo“.

Aktivirajmo promjene!

Panel „Aktivirajmo promjene!“ okupio je aktivistice iz regije – Jelena Veljača iz udruge „Spasi me“, Sandra Benčić, predsjednica kluba Zeleno - lijevi blok u Hrvatskom saboru, Vesna Blašković iz udruge „SOS Zagreb“ te Asja Krsmanović, jedna od osnivačica Facebook stranice „Nisam tražila“, uz moderatoricu Nevenu Rendeli, direktoricu Prime time komunikacija, koja se idealno uklopila u ovaj krug moćnih žena. Inspirativnim pričama dočarale su značajnost društvenih promjena uz zaključak da su najveći neprijatelj aktivizmu dezinformacije, nedostatak odgovornosti i partikularni interesi određene grupe o slobodi govora.

Eventi budućnosti

O budućnosti evenata raspravljalo se na panelu „Eventi budućnosti – je li druženju uživo došao kraj?“ na kojem su sudjelovali Berislav Marszalek, direktor i osnivač najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr, te Boris Kovaček, izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala. Uz izazovno iskustvo organizacije ovogodišnjeg Weekenda, publici su približili virtualne i hibridne evente kao idealna rješenja na pandemiju koja je u jednom trenutku u potpunosti zabranila održavanje festivala i događaja uživo.

Home office revolucija

„Što te ne ubije to te ojača – poslovanje u izazovnim vremenima“ naziv je panela u kojem su Hrvoje Josip Balen, član uprave Algebre, Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije, Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke i Tomislav Rosandić, direktor Dalekovoda, istaknuli da je takozvani „home office“ obrazac poslovanja, koji je i prije bio prisutan, sada označio revoluciju u profesionalnom uzdizanju. Produktivnost i zadržavanje talenata bili su glavni zadatak poslovnih lidera, a sada ih očekuju izazovi prilagodbe novim poslovnim modelima.

Moramo ulagati u mlade!

Na One-on-One panelu „Narod koji ima takvu omladinu…!“ pitanja na temu utjecaja politike na perspektivnu mladež postavljao je Damir Jugo, dekan Edward Bernays University Collegea, a na njih je odgovarao Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Analizirali su i rezultate istraživanja, prema kojima gotovo 50 posto mladih ima jasan plan i želju napustiti državu te da treba više pažnje posvetiti ovoj osjetljivoj skupini ljudi koja će tek stasati u zagovornike i realizatore pozitivnih promjena u našem okruženju.

Vjerujemo da su svi sudionici ovogodišnjeg Weekenda sklopili nova prijateljstva, prikupili nova znanja te ono najvažnije, stvorili uspomene koje će s veseljem pamtiti do novog, 15. izdanja Weekenda."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam