Menu

Projekt Socijalnog poduzetništva Udruge Slijepih Zagreb obilježava godišnjicu proizvodnje uz nove proizvode

ZAGREB - Prije godinu dana, poduzeće za socijalno poduzetništvo, SFERA VISIA j.d.o.o, osnovano od strane Udruge slijepih Zagreb s ciljem zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba, započelo je s provedbom projekta „Sfera Visia ide dalje“ i započeli su s proizvodnjom tekućih sapuna, pod nazivom ''Dodir prirode,'' priopćeno je iz agencije Apriori World za Udrugu Slijepih Zagreb.
Danas, nakon godine dana provedbe, rezultati projekta već su vidljivi. Zaposlene su tri nove djelatnice, automatizacija i prilagodba reaktora za proizvodnju tekućeg sapuna je u tijeku a ovih dana bit će stavljen na tržište i prvi od tri nove vrste tekućeg sapuna. Riječ je o dezinfekcijskom tekućem sapunu za pranje ruku iz linije proizvoda ''DODIR PRIRODE''. Dezinfekcijski sapun proizveden je po tradicionalnoj recepturi kuhanjem biljnih ulja i kalijeve lužine s dodatkom aktivne tvari benzalkonijevog klorida, izopropilnog alkohola i kombinacijom eteričnih ulja lavande i čajevca bez sintetskih mirisa, pjenila i bojila.

Ovaj projekt sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda natječajem „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.016.275,00 HRK od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 832.181,80 HRK. Provedba ovog projekta omogućit će nova zapošljavanja, prilagodbu postojeće opreme za rad osoba oštećenog vida i stavljanje novih proizvoda na tržište. Cilj projekta je ojačati kapacitete društvenog poduzeća za konkurentnost na tržištu. Razdoblje provedbe projekta traje do 28.03.2023. Ovim projektom očekuje se zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba, prilagođavanje postojeće opreme za rad osoba oštećenog vida, uvođenje novih proizvoda na tržište.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam