Menu

Greencajt festival postaje epicentar zelenih događanja

ZAGREB - Stara Tvornica električnih žarulja (TEŽ) i zelena oaza Rougemarin parka od petka postaju mjesto na kojem će svi zeleni entuzijasti i poslovna zajednica raspravljati o tome kako je zajedničkim snagama moguće riješiti goruća ekološka pitanja, stoji u priopćenju Greencajt festivala koje prenosimo u cijelosti.

"Jedinstveni program Greencajt festivala, koji će se održati od 3. do 5. lipnja 2022., obogatit će koncerti kultnog splitskog banda T.B.F. i Dino Dvornik Tribute Banda, dok će posjetitelji kupnjom koncertnih ulaznica dati svoj doprinos, budući da je sav ostvareni prihod od prodaje ulaznica namijenjen za provođenje ekoloških akcija.

„Svjesni smo da živimo u izazovnim vremenima i klimi kakva do sad nije postojala te je krajnje vrijeme da se naglasi važnost savladavanja zelenih globalnih izazova. Imamo povijesnu priliku biti zapamćeni kao generacija koja je napravila preokret ili kao generacija koja je mogla, a nije napravila ništa. Organizacijom Greencajta želimo biti oni koji su napravili preokret te oni koji su pokazali kako su promjene u brojnim segmentima nužne, ali i izvedive“, naglasio je je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Ovogodišnji Greencajt festival, osim što pruža pregršt edukativnog sadržaja, u Expo zoni predstavit će i modele najatraktivnijih električnih automobila. U Expo zoni u suradnji s tvrtkom Energia Naturalis bit će postavljena i mala solarna elektrana, a svi posjetitelji će imati priliku izračunati koliko mogu uštedjeti postavljanjem solarne elektrane na vlastiti krov. Svoj doprinos Greencajtu odlučila je dati i umjetnička zajednica. Naime, studenti i diplomanti Akademije likovnih umjetnosti, Laura Pascual, Lara Kreš, Leonardo Losciale, Luka Pacek, Ivana Škiljan i Tea Švarić predstavit će projekt Green@art - što je otpad, a što smo mi?, kojim problematiziraju našu odgovornost u stvaranju održive budućnosti. Koordinator projekta je izv. prof. art. Danko Friščić. Ovogodišnji festivalski program donosi i odlične ritmove i dobru zabavu do kasno u noć. Riječ je o koncertima najpoznatijeg kultnog splitskog banda T.B.F. i Dino Dvornik Tribute Banda koji će svojim bogatim repertoarom i svevremenskim hitovima zabavljati posjetitelje Greencajt festivala. Svi ljubitelji dobre hrane uživat će u ukusnim zalogajima posebne gastro ponude poznatog hrvatskog chefa Marina Medaka, čiji se menu sastoji od veganskih i vegeterijanskih jela iz različitih svjetskih kuhinja. Svi posjetitelji panela, osim usvajanja novih znanja, praktičnih primjera i informacija o održivom razvoju, imat će priliku osvojiti deset eko vrtova koje Greencajt poklanja u suradnji s Gruntekom, prvim digitalnim vrtom u Hrvatskoj."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam